NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşan Kurban bayramı öncesinde pek çok sivil toplum kuruluşu ya kurbanınıza, ya da derisine talip. Peki bu konuda Türkiye’nin en önemli yardımseverlik hareketi Kızılay’ı tercih etmek istermisiniz?.

2015 Yılı Kurban Vekalet Bedelini 690 TL olarak belirleyen Kızılay’ın Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, Türkiye genelinde ve Yurt Dışında kurban bağışlarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Kurban bağışlarının İslamı şartlara uygun bir şekilde kesildiğini, din görevlilerinin mutlaka kurban kesimine eşlik ettiğini, tüm kurbanlıkların veteriner kontrolünden geçtikten sonra noter huzurunda kesildiğine İşaret eden Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, “Türk Kızılay’ı sadece ülkemiz insanlarının değil dünya genelindeki tüm yardıma muhtaç insanların imdadına koşuyor. Bağışlanan tüm kurbanlıklar bağışçının gönlü rahat olacak bir şekilde ve tamamen dinimiz esaslarına göre kesiliyor. Ve kavurma haline getirilerek sadece kurban bayramı döneminde değil tüm yıl genelinde sofrasına et götüremeyen, yardıma muhtaç ve dar gelirli ailelerin soflarına konuluyor. Nevşehir’de Kızılay’a kurban bağışında bulunmak isteyen Vatandaşlarımızı Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığımıza ulaşmalarını ya da genel merkezimizin 168 çağrı merkezine ulaşmalarını istiyoruz” ifadelerinde bulundu