Nevşehirin bu güne kadar en büyük kan kampanyasına sizde adınızı mutlak yazıdırın…

Nevşehir merkez Gülbahçesi önünde konuşlanacak Kızılayın Kan alma tırı,1-15 Mayıs tarihleri arasında tüm gün boyunca gönüllü bağışçılardan kan toplayacak. Nevşehir halkının kan bağışı konusunda bilinçli olduğunu vurgulayan ve kan bağışı kampanyası için kan bağışında bulunan, Vatandaşlarımız “İlimizde Kızılay kan alma ekipleri tarafından belli aralıklarla çadırlar kurularak kan bağışı alınıyordu. Kızılay kan bağışı ekiplerinin yaptığı her seferde, bağışların artması bizleri mutlu etmektedir. Kızılay Tırı ilk defa Nevşehirimizi ziyaret etmektedir. Sonuçtan kendileri de çok memnun kaldılar ve periyodik olarak Kızılay Tırının Nevşehiri ziyaret edeceğinin müjdesini verdiler. Kızılay Nevşehir Şubesi Bşkanı Cengiz Gülen Kan bağışı kampanyasına ilgisiz kalmayarak bağışta bulunan vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 Kızılay’ın 144 yıldır insanlar arasında dil, din, ırk gibi ayrım gözetmeden tüm insanlığa hizmet verdiğini hatırlatan Gülen; “Türk Kızılayı’nın hizmetlerinden biri de gönüllü kan bağışçılarından kan alımı yaparak ülkemizin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamaktır. Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Kan ve kan ürünleri temini sadece biz insanların kanının üretimi ile oluyor, başka ortamlarda yoktur. Bu nedenle 18-65 yaş arası herkesi 3 ayda bir gönüllü olarak kan bağışında bulunmalarını talep ediyoruz. İnsan vücudu 3 ile 4 ay arasında zaten kendiliğinden vücuttaki kanı yenilemektedir” dedi. 

“İstiyoruz ki, kanımız boşa gitmesin, bir insan hayatını kurtarsın. Kan bağışında bulunmak kan bağışında bulunan kişinin kendi sağlığını koruması bakımından da önemlidir” hatırlatmasında bulunan Cengiz Gülen, 10 kez kan bağışında bulunanlara bronz madalya, 25 kez kan bağışında bulunanlara gümüş madalya, 35 kez  kan bağışında bulunanlara da altın madalya verdiklerini hatırlattı. 

Nevşehir de 1-15 Mayıs tarihleri arasındaGül Bahçesinde kan bağışı tırının kan bağışçılarına hizmet vereceğini kaydeden Kızılay Şube Başkanı Cengiz Gülen, şöyle konuştu: “Bu kampanyada hedefimiz Nevşehir in en büyük ve kapsamlı kan bağışı alımıdır. İlimiz Nevşehir de bu güne kadar kan bağışında bulunan resmi kurum müdürlerine ve çalışanlarına, Nevşehir halkına teşekkür ediyorum. Kan bağışı kampanyamıza da gönüllü olarak kan bağışında bulunmalarını istiyoruz.”