Avanos'ta Kızöğrenci Yurdu arkasındaki Ulaş Kefe yanında 20 yaşındaki delikanı kendini Kızılırmağa atarak intihar girişiminde bulundu.
20 Mayıs  2013 Pazartesi günü saat 15.00 sıralarında Ulaş Kafe yanından kendini Kızılırmağa atan genç, uzun süre can pazarlığı verdi. Akıntı ile Avanos Mezbahanesi arkasındaki Cemel 1 Hidroelektrik santraline kadar sürüklenen 1993 Özkonak doğumlu Arif D.'yi Avanos Belediyesi Zabıta Ekipleri ve emniyet teşkilatı tarafından kurtarıldı.

Kızılırmak'a düştüğünü gören vatandaşlar emniyet birimlerinden yardım istedi. Avanos Belediyesi Zabıta Ekipleri ırmak boyunca keşif yaparak genci Cemel 1 Hidro Elektrik Barası göleti girişinde buldu. Gencin burada baraJ girişine tutunarak yardım istediği ve imdat diye bağırdığı baraj çalışanları tarafından belirtildi. Olay yerine intikal eden Belediye Zabıta Ekipleri ve emniyet personeli genci ırmaktan çıkarttı. Olay yerine intikal eden Zabıta Ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdahalesi ile Baraj Kapakları kapatılarak Kızılırmağa düşen genç Tırmıkla yakalanarak dışarı çıkarıldı. Kurtarılan genç 112 Acil servis ambulansı ile Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet hastanesine sevk edildi. Gencin Hayati Tehlikesinin bulunmadığı ve yakın zamanda Antalya'dan geldiği öğrenildi. Antalya da yaşadığı bir takım olumsuzluklar sonucunda artık yaşamak istemiyorum diyerek kendini ırmağa attığı iddia edildi.

Haber:Kızılırmak Gazetesi