Geçtiğimiz günlerde Lefke'den bir avukatın başlattığı "KKTC'de ezan sussun" kampanyası ilk olarak hukuk ile yönetilen bir devletin vatandaşlarının dinini özgürce yaşaması hakkına aykırıdır. Cumalarda tıklım tıklım olan, bayram namazlarında sokaklara kadar taşan camilerimiz ve insanları namaza davet eden ezan müslümanlar için mukaddes bir değerdir ve bu değerlere saldırmakta bir suçtur.

Olayın en kötü yanı ise bu kampanyanın Türk ve Dünya medyasında KKTC halkının imajını kötü yansıtmasıdır. Kıbrıs'ta yaşayan yada Kıbrıs'a yolu düşen insanlar bilirki Kıbrıs sahabeler adası ve Osmanlı'dan miras kalan kültüre ve değerlere sahiptir. Türk nüfusunun %90'una yakını müslüman olan bir devlette görüleceği üzere KKTC halkı da dinine bağlı bir milletdir.

Bu olaydan sonra Kıbrıs Sosyal Medya İnsiyatifi olarak başlattığımız direk 25 bin kişiye dolaylı olarak 250 bin kişiye ulaşan "KKTC'de Ezanlar Susturulamaz" sosyal medya kampanyası herhangi bir kesimi kışkırtmak amacıyla başlatılmamış ve herhangi bir yerde konuyla ilgili toplanıp eylem yapılmayacaktır.

Kampanya da gördüğümüz üzere Dünya'nın her yerinden bizim gibi düşünen Kıbrıs halkına büyük bir destek vardır.

Kampanya dahilinde amacımız Kıbrıs halkınında dinine bağlı bir millet olduğunu göstermek ve Kıbrıs'ta da güzel şeyler olduğunu ve Türk ve Dünya medyasından böyle anılması gerektiğini duyurmaktır.

Kampanya ya katılan ve destek olan herkese teşekkür ediyor, konuyla ilgili yetkili makamların gereğini yapmasını kamoyunu arz ediyoruz.