Kobani provokasyonlarında ölü sayısı 19'a yükseldi.IŞİD'in saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösteriler devam ederken, yaşanan olaylarda ölenlerin sayısı 19'a yükseldi.Sayının artmasından endişe ediliyor ...

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırmasını protesto etmek için düzenlenen gösterilerilerde olaylar çıktı. Diyarbakır, Siirt'in Kurtalan ilçesi, Mardin, Van ve Batman'da çıkan olaylarda 19 kişi hayatını kaybetti.

MARDİN MERKEZDE 3 KİŞİ ÖLDÜ
Mardin Valiliği'nden olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "06.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde Kobani'ye destek adı altında yapılan sokak olayları esnasında ilimiz Derik/Üçyol mevkiinde yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile aracıyla yoldan geçmekte olan bir vatandaş arasında yaşanan gerginlikte 1 vatandaşımız; yine Dargeçit ilçe merkezinde bir işyeri sahibi ile göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 2 gösterici hayatını kaybetmiş, 1 gösterici de yaralanmıştır.İlimize dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle olaylara müdahale edilmeye devam edilmektedir.Ayrıca dün saat 17.00 itibariyle 6 ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Derik İlçesi hariç bugün öğle saati itibariyle kaldırılmıştır" denildi.





DİYARBAKIR'DA DBP-HÜDAPAR GERGİNLİĞİ: 10 ÖLÜ

Güneydoğu'da IŞİD karşıtı yapılan gösteriler DBP ve Hüdapar'ı karşı karşıya getirdi. Silahların kullanıldığı olayda 6 HÜDAPAR'lı, 3 DBP'li ve 1 vatandaş olmak üzere toplam 10 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan yaralı sayısı ise 20'nin üzerinde olduğu
öğrenildi.Diyarbakır'da partililerin farklı noktalarında bir birlerine dönük yaptıkları silahlı, taşlı ve molotoflu saldırılarda DBP yanlısı olduğu öğrenilen Mardin doğumlu Mahmut Enez (55) ile Cami-Der üyesi olduğu öğrenilen Turan Yavaş hayatını kaybetti. Enez'in boynundan ateşli silah ile vurularak, Yavaş'ın ise dövülerek öldürüldüğü öğrenildi. 

Polis Bağlar İlçesi'nde silahla vurularak öldürülmüş 3 kişinin de cesedini buldu. Cesetler ambulanslarla morga kaldırılırken ölenlerin Hüda-Par sempatizanı olduğu belirtildi. Kent genelinde çıkan olaylarda aralarında Kuzey Irak'ta yayın yapan Gele Kürdistan Televizyonu kameramanı Rojhat Doğru'nun da bulunduğu 21 kişi yaralandı. Şehirde sokak eylemleri sürerken,
yaralıların kaldırıldığı hastanelerde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

VAN Merkezde 1 kişi öldü.

Van'da Kobani’ye yönelik saldırıları protesto etmek için dün öğle saatlerinde başlayan olaylar sırasında ölen 55 yaşındaki Hamit Caner Van Selimbey Mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi.

MUŞ 1 Kişi Öldü.
Muş'un Varto ilçesinde kepenkler kapatılırken, çıkan olaylarda polis barikat kurup ateş yakan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler taş ve molotof kokteyliyle karşılık verdi. Olaylar sırasında açılan ateş sonucu kafasından vurulan Hakan Buksur (25) hayatını kaybetti. Buksur'un öldüğünün duyulmasıyla ilçede olaylar daha şiddetlendi.

SİİRT MERKEZİNDE 1 KİŞİ ÖLDÜ
Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybettiği belirtildi.Siirt'te, Kobani saldırısını gerekçe gösteren göstericiler Kurtalan ilçe belediyesini saldırdı. Belediye garajında bulunan araçları ateşe veren göstericiler daha sonra polis panzerine ve belediye binasına molotof attı. Daha sonra göstericiler ile başka bir grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan olayda Yusuf Ç., Necat Ç., Cihan T., Bedriye Y., Hikmet B., Mehmet Ç., Mehdi E., Cüneyt Y. ile birlikte ismi tespitedilmeyen 6 kişi ağır yaralandı.
KURTALAN'DA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Kurtalan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar daha sonra Siirt Devle Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Yusuf Ç. ve Mehdi E. hayatını kaybederken, ağır yaralanan Cüneyt Y. ile birlikte ağır yaralanan 6 kişi yoğun bakım ünitesine alındı. Olayların devam ettiği kentte ikinci biremre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

BATMAN'DA 1 ÖLÜ
Sokağa çıkma yasağı bulunan Batman'da iki gün süren olaylarda İstanbul'dan yakınlarını bayram ziyaretine geldiği belirtilen 23 yaşındaki Emrah Demir dün çıkan olaylarda silah ile vurularak yaşamını yitirdi.

 TIMETURK / HABER MERKEZİ