Türkiye'de dün çocuklarımızın aldığı karnelerde ki sonuçlar doğru olsa idi .. Türkiye olarak bizler bu gün Japonya olurduk..
Karnelerde ki sonuçların hiç biride doğru değildir.. Eğitimi olmayan ülkenin geleceği olmaz .. Bu söylediklerime inanmaya bilirsiniz evlatlarımıza bunu konduramaya bilirsiniz ama maalesef doğru ...

İnanmayanlar çocuklarına sorsun oğlum sınıfta kaç kişi kaldı diye ... Cevap kalmadığı yönünde olacaktır.. Hatta oğlum sınavınız kaç üzerinden değerlendiriliyor diye sorun ."? Cevap 110 luk soru sordular veya 120 lik soru sordular olacaktır.. 120 üzerinden 100 olan karneler.. Bizi her yönde kandırmaya kalktıkları gibi ufak rakam oyunları ile milli eğitimde de kandırıyor .. Lakin bu yaptıkları vatana ihanettir .. Milli eğitimde hile yapan vatan hayinidir.

Bu ülkenin geleceğine bilinçli nesiller yetiştirmek ve sorunlarını çözmek yerine , eğitimini sırf rakamlar ile oynayarak , müdürünü , bakanını , cumhurbaşkanını kandırmak , halkı kandırmak en büyük vatan hayinliğidir.. Bu günlerde sürekli karne paylaşan ebebeyinler bilmelidir ki ; üretemeyen , sistem oyununa araç olarak kullanılan ‭evlatlarımız vardır.. Evlatlarımıza çok başarılı diyen herkese teşekkür dağıtan bakanlığa peki bu ülke bu kadar başarılı ise neden üretmiyor neden bir Japon ya olamıyor dediğimizde cevap verememektedir.. Kitap okuma oranları yerde gezen bir eğitim sisteminin başarısı ancak kargaları güldürmektedir . Karnelere yazılan 8 kitap okudu vs ibareleri zorunlu sınav okumalardır. Düşünmeyen ,üretmeyen kendini geliştiremeyen bir gelecek nesile doğru gitmekteyiz .. Kimse bunu ailelere fatura edemez .. İnternete veya ona buna şuna fatura edemez.. Siz aileleri yetiştiren değilmisiniz ? Yetiştirmesi gereken değilmisiniz??

Bu ülkenin geleceği ile oynayanlar var dediğimizde bize gülen lakin şimdi Fetö ile karşılaşınca ağzı açık kalıp onlara bizden fazla küfür eden masum Türk !!! Sen gene masum Türk olda bu ülkeyi Fetö ye teslim eden ben miyim sen mi ?? Zamanında biz bağırırken sorunları ve bunlardan olduğunu söylerken kulak kapayıp ülkeyi çakal cemaatlere teslim eden ben miyim senmi?? Ve dahi akıllanmayıp ülkeyi cemaatten cemaatte koşturan o cemaatten alıp bu cemaate peşkeş çeken benmiyim senmi?

Ülke iyi yerde diyen arkadaşlara soruyorum .. Halen gelişmişlikte 15. ve 19. sıralarda gidip gelen ,Cumhuriyet kurulduğundan beri bir sıramız aynı ...ALLAH aşkına şunu iyi anlayın . Diyorsunuz ya eskiden yol yoktu doğru diyorsunuz yol yoktu lakin amerikada da yol yoktu eskiden. Örneğin hastane yoktu doğru yoktu eskiden Avrupa'da da hastane yoktu . Yada 100 tane var iken bizde 10 tane vardı. Ama şimdi onlarda 1000 tane varken bizde 100 tane var.. yani oran aynı.

Size soruyorum 10 yıl önceki diktiğiniz ağaç ile yeni diktiğiniz ağaç arasında fark olmaz mı? Gelişme ile büyüme arasında fark vardır. Gelişme ülkenin geleceğini kurtarır lakin büyüme ülke geleceğini kurtarmaz. Büyüme yi gelişme ile karıştıran ülke yöneticileri var , hatta ayrımını bilmeyen siyasiler var bu ülkede ..

Belki çok koyu akp lisiniz başkasına oy vermem dersiniz, belkide koyu chp lisiniz bilemem lakin kime ne oy verirseniz verin sorgulayın ..

Şakşakçılığı yandaşçılığı bir bırakın .. Size gelen veya sizin seçtiğiniz siyasi grubu ülkenin gelişmesi yönünde gördüğünüz faydalı şeylerden dolayı sıkıştırın ..

Kendi menfaatleriniz için aramayıp , Nevsehir neden fabrika olmuyor diye arayın.. Mesala okulda bu yazıyı okuduktan sonra 110 veya 120 üzerinden sınav mı yapılıyor diye arayın , mesala benim oğlum teşekkür aldı ama bu oğlan teşekkürlük öğrenci değil çalışmadığını ben biliyorum bu okul müdürü veya öğretmeni bilmiyor mu diye arayın .. Böylece vekilleri yalaklardan , rantçıdan, ihaleciden , atama isteyen amirden de kurtarmış ve ülkenize en büyük faydayı yapmış olursunuz. Ne kadar koyu akp , chp, MHP Li olursanız olun kendi vekillerinizi veya yönetiminizi çakal ihaleci ellerine veya diğer çıkarcı yalaka ellerine bırakırsanız , O seçtiğiniz vekiller sadece bu ülkede o çakalar var sanır. Yalaka ve ihaleciden başka halk olmadığını sanır .. Sadece sorunun amir atamaları olduğunu sanır . Ülkede fetöden başka sorun olmadığını sanır ..Memlekete yatırıma gerek yok herkesin işi var sanır. Herkesin karnı tok sanır. Hanginiz milli bir mesele için vekil aradınız veya aradınızda ısrar ederek sonuç istediniz... İstemedeniz veya istediniz de ısrar etmediniz. Niye edesiniz değil mi şahsi meseleniz değil..

Bu yazıyı okuyan çoğu kişi Nevşehirli olacağı için vekil adları zikir edeceğim . Oğlunuzun ataması için aradığınız Ebubekir, Murat veya Mustafa Beyi kaç defa bu Nevşehir'de neden sanayi bölgesinde yatırım az diyerek aradınız ... Veya aradınız veya konuştunuz , bu ısrarınızı kaç defa yenilediniz.

Siz bunları sorun görmezseniz evladınızı fetöden kurtarmayı sorun, o daireden bu daireye müdür yaptırmayı sorun olarak görürseniz ,Adaletteki sıkıntıları zamanında sorun olarak ‭görmezde binasını sorun olarak görürseniz işte evlatlarınız haksızlığa uğrayabilir .. Veya evladınız çok iyi şekilde amir olarak görev yaparken yalakanın teki evladınızın yerini alabilir. Hatta belediye kalkar sizin yerinizi adaletsiz kamulaştırır sonra arsa yapar başkasına satar rant yapar.. Belki bu yazıyı sonuna kadar kimse de okumaz lakin okuyan sağlar bizimdir.. Okumadan beğeni atıp geçenler bizim olsada bizim değiller çünkü okuma zahmetine girmeyen çabuk kandırılabilir ve her an başkasının olabilirler..Esas olan demek istediğim benim veya senin olan değildir. Bizim olanların değeri şahsımıza olanlardan daha değerlidir.. Mesela adaleti olan toplumda mal sahibi olmak adaletsiz toplumda mal sahibi olmaktan iyidir. Hayat hakının üstün olduğu bir yerde yaşamak hayat hakının olmadığı bir zengin toplumda yaşamaktansa iyidir . Cahillerin arasında yaşamaktansa düşünen insanların içinde yaşamak daha evladır... Camilerin içinde yaşamaktansa namaz kılanların içinde yaşamak daha iyidir.. Bilmiyorum demek istediğimi anladınız mı ??Nevsehire külliye yaptırıp 30 - 40 milyon harcayıp içine Nevşehir'i doldurmaktansa evinde Fatih a süresinin manasını bilen 1000 kişiyi yetiştirmeyi daha çok ben beğenir ve doğru olduğuna inanırım... Bu yazıyı okuduktan sonra ister akp li ,ister chp li ,istersede MHP li olun Hale'n vekilinizi arayıpta Nevşehir'in veya ülkenin bir sorunu hakında yardım istemeyen olursada veya okuduğu ilede kalırsada diyecek sözün olmadığı aşıklardır.. Halen arayan olmaz ise de her türlü kötü yönetime ve haksızlığa layık olduğuna evladır.. Şahsiyetçilik ne pis mikroptur ki sadece kendini değil milletini de öldürür.. Selanız bol olsun..
Av FAZLI KOÇ