Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının millet olarak kaderimizi değiştiren tarihi bir adım olduğunu söyledi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca Milletimizin tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.
 Koca,  "Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençler, bilgi ve birikimleri ile ülkemizi daha da ileri taşıyacaklardır. Gençlerimizin bu emaneti en güzel şekilde kendilerinden sonraki kuşaklara aktaracağına güvenimiz sonsuzdur" diye konuştu.
Atatürk'ün, ülkenin içinde bulunduğu çok zor şartlar karşısında istiklal mücadelesini başlatmak ve yeni bir devlet kurmak için yola çıktığında Türk Milleti'nin vatan sevgisinden güç aldığını belirten Koca, bunun sonunda Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığını ve modern ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ifade etti.
Vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödendiğini belirten Koca, Türkiye'nin, sahip olduğu kazanımlarını daha ileriye taşıyarak, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükselmeye devam edeceğini söyledi.
Koca, Bizlere bu cennet vatanı bırakan büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.