Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin çeşitli bölgelerinde bulunan Cemevleri ile birlikte Nevşehir'de gerçekleştirdiği Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliği başladı. Etkinliğe Kocaeli'den ilk grup giderken, buraya gelen vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin Hacı Bektaş Veli İlçesi'ndeki hizmete açtığı tesislerden faydalanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli'deki Cemevlerinin ortaklaşa düzenlediği Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğine ilimizden ilk grup Nevşehir'e ulaştı. Bu sene bin 300 civarında Kocaelili vatandaşın anma etkinliğine katılacağı program için 300 kişilik grup Büyükşehir Belediyesi'nin temin ettiği araçlarla etkinliğe katıldı. Dört hafta süren etkinlikler kapsamında Kocaeli de bulunan tüm Cemevleri sıra ile Nevşehir'e götürülecek. Nevşehir'e ilk giden grup Körfez Hacı Bektaş-ı veli Kültür Vakfı Körfez Şubesi ve Derince İmam Hüseyin Cemevleri oldu.

 

Büyükşehir Belediyesi Cemevleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül'ün koordinesinde anma etkinliğine katılan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'nde yaptırdığı tesislerde konaklayacak. Kocaelililerle birlikte Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşlara hizmet veren tesiste 200 kişi konaklayabiliyor.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesisler Kocaeli'den grupların gitmediği zamanlarda da Türkiye'nin birçok ilinden gelen misafirlere ev sahipliği yapıyor. Bölgede ayrıca yapımı yine Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hatıra ormanı da bulunuyor. 4 yıl önce dikimi yapılan çam ağaçları bu sene daha da büyüyerek alana bambaşka bir görünüm kazandırdı.