YABANCILAR DA KONUTLARA İLGİ GÖSTERİYOR

YENİ SOSYAL YAŞAM ALANINDA SÖZLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

Nevşehir Belediyesi’nin Nevşehir-Aksaray karayolu üzerinde yaklaşık 107 bin metrekarelik bir alan üzerinde projelendirdiği yeni sosyal yaşam alanları için sözleşme dönemi başladı.

Nevşehir’de konut ihtiyacının giderilmesinin yanı sıra, vatandaşların daha modern konutlarda yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla Nevşehir Belediyesi’nin başlattığı dev konut seferberliğine, vatandaşların yanı sıra, Nevşehir’in değişik mekanlarında yaşayan yabancılarda ilgi gösterdi.

2000’e yakın konutun dışında,sosyal donatıları ile Nevşehir’de oldukça farklı bir yaşam alanının oluşturulmasını hedefleyen proje için sözleşme döneminin başlaması ile birlikte çok sayıda vatandaş ,Nevşehir Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerinde oluşturulan,  Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi’ne gelerek dosya alımına başladı.

Vatandaşların dosyada belirtilen şartları yerine getirerek sözleşme de imzaladığı süreç,30 Haziran 2013 günü mesai saatine kadar devam edecek.

Vatandaşların yanı sıra, Nevşehir’in değişik merkezlerinde ikamet eden yabancılarda,projeden yararlanmak için sözleşme yapanlar arasında yer aldı.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Nar beldesinde 10 yıldan beri yaşayan Erciyes Üniversitesi  Japon dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olan Güney Koreli İn Hee Lee ile,Nevşehir’in Esentepe Mahallesi’nde 2 yıldan beri yaşayan turizm yazarı Güney Koreli Jin Young Woo’da ,Nevşehir Belediyesi’nin Nevşehir- Aksaray Karayolu üzerinde oluşturacağı yeni sosyal yaşam alanlarında konut sahibi olmak için başvuruda bulunanlar arasında yer aldılar.

Erciyes Üniversitesi Erciyes Üniversitesi  Japon dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra Nar beldesinde hayatını sürdürdüğünü blelirten İn Hee Lee,10 yıldan beri Nevşehir’de yaşadığını belirterek,NevşehirBelediyesi’nin sunduğu bu hizmetten yararlanmak amacıyla başvuruda bulunduğunu belirtti.