Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın görev alanına Eylül ayında dahil edilen Nevşehir ilinde geniş katılımlı KOP Eylem Planı İstişare Toplantısı yapılacak.
Nevşehir Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasında(B Kapısı) 10 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 10:00’da Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı’nın konuşmaları ile başlayacak olan toplantıya kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile STK’lardan temsilciler katılacak. Toplantıda KOP Eylem Planı kapsamında kamu yatırım programında yer alması öngörülen projeler görüşülecek.
Nevşehir’in KOP Projeleri konuşulacak
Kalkınma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan ve 2016 yılında Nevşehir’inde dahil edilmesiyle faaliyet alanındaki il sayısı 8’e yükselen KOP İdaresi’nin görev sahasına dahil olan yeni illerin KOP Eylem Planı’na entegrasyonu için yoğun olarak çalıştıklarını söyleyen Başkan İhsan Bostancı, toplantı ve çalıştay ile Nevşehir için KOP Eylem Planı kapsamında yapılabileceklerin masaya yatırılacağını söyledi.
Toplantıda, Nevşehir ilinin KOP Eylem Planı’na entegrasyon için gelen projelerin değerlendirileceğini belirten Başkan Bostancı şunları söyledi:
“İlk etapta Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesine, 2016 yılı Haziran ve Eylül aylarında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları ile Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale illeri eklenmiş ve İdarenin sorumluluk sahasında bulunan il sayısı 8’e, KOP Bölgesi’nin toplam yüzölçümü ise 95 bin 579 kilometreye ulaşmıştır. Dört ilimizde uygulanan KOP Eylem Planı’na yeni illerimizin entegrasyonu için Kalkınma Bakanlığımızın talimatlarıyla Nevşehir’inde içinde olduğu illerdeki yerel ve merkezi kurum ve kuruluşlardan proje önerilerini istedik. Toplanan proje önerileri Başkanlığımız tarafından Onuncu Kalkınma Planı, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi, bölge planları ve ilgili diğer plan ve programlarda belirtilen amaç ve hedefler doğrultusunda değerlendirildi ve önceliklendirildi. Gelmiş olduğumuz aşamada ise Valiliklerimizle de istişareler içinde projeleri öneren kuruluşlarla bir araya gelip projelerin tartışılacağı çalıştaylar düzenleyeceğiz. Çalıştayda sektörel olarak projeler incelenecek ve öneriler alınacaktır. Aynı zamanda Nevşehir ilimizde saha ziyaretleri ile önerilen projeler yerinde incelenecek; Nevşehir’in kalkınması için kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hep beraber çalışacağız.”