NEVŞEHİR(MHA) Korsan taksi ve değnekçi sorununa neşter vuran düzenleme, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, kararın taksici esnafını mutlu ettiğini söyledi.

Korsan taksicilere ilk seferde bin 950 lira, bu taksileri kullananlara ise 215 lira para cezası kesilecek. Ayrıca, değnekçi olarak bilenen ve yasal olmayan bir şekilde park ücreti alanlara da 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen korsan taksiciliğin önüne geçmeyi amaçlayan yasaya göre, belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine, bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına ceza verilecek. Bu bağlamda korsan taksicilere ilk seferde bin 950 lira, bir yıl içinde tekrarlanması halinde 3 bin 250 lira para cezası kesilecek.
Ayrıca sürücünün belgesi 6 ay alınacak, aracı da her defasında 60 gün trafikten men edilecek. Yasayla, korsan taksilere binenler de cezalandırılacak, bu kişilere yaklaşık 215 lira para cezası kesilecek.