Korunma ve bakım altında bulunan gençlerimize istihdam hakkında önemli duyuru...
2828 Sayılı Kanunun Ek 1 inci Maddesi kapsamında korunma ve bakım altında bulunan gençlerimize tanınan istihdam hakkına ilişkin olarak 2014 yılında ayrılan kadrolara atanma işlemleri Devlet Personel Başkanlığınca yapılacaktır.

Memur unvanlı kadrolara atanacak olan lisans, önlisans ve ortaöğretim (lise ve dengi) mezunlarının atanma işlemlerinde 2014 KPSS sınav sonuçları kullanılacaktır. Hizmetli kadrosuna atanacak olan ilköğretim ve ilkokul mezunlarının atanma işlemi ise kura yöntemi kullanılarak yapılacaktır.

Adaylar, Devlet Personel Başkanlığınca her iki grup için ayrı hazırlanan Tercih Kılavuzunu kullanarak kendi öğrenim gruplarına göre tercihlerini yapmak suretiyle atama işlemi için gerekli başvuruyu yapacaklardır.

Tercih Kılavuzuna e-devlet şifresi kullanılarak www.turkiye.gov.tr adresinden ulaşılacak olup; e-devlet şifresi bulunmayan adaylar e-devlet şifresini PTT’ye başvurarak alabileceklerdir. Tercih işlemlerinin yapıldığı dönemde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinde görevli personel aracılığı ile gerekli rehberlik hizmeti verilecek olup; tercihlerin yapılması sırasında yardım almak isteyen adayların bulundukları ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.
2014 yılı kadroları için başvurular 10 Aralık 2014 - 22 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.