KOSGEB’in girişimciler için sunduğu krediden yararlanarak kendi işini kuran Leyla Sağıroğlu, Mavisu Çamaşır ve Ütü Evi ile öğrenciden çalışan kadınlara kadar geniş bir kitleye hizmet veriyor. Çamaşırları ütülemenin yanı sıra yıkama  işleri de yapan Mavisu Ütü Evi, Ürgüp eski pazar yerinde hizmet veriyor.

Önce işini en ince ayrıntısına kadar hayal ettiğini, daha sonra da yavaş ve emin adımlarla hayallerini gerçekleştirdiğini ifade eden Mavisu Ütü Evi’nin sahibi Leyla Sağıroğlu, "İlk etapta inanarak ve çocuğuma örnek bir anne olma amacıyla bir girişimde bulunmam gerekiyordu. Yaptığım araştırmalar neticesinde KOSGEB’in sunmuş olduğu girişimcilik kursuna katıldım. Sertifikamı aldım ve ihtiyacı olanlar için ütü yapmaya yönelik iş yerimi kurma işlemlerine başladım. Şu an itibari ile işletmem aktif durumda ve gelen talepler ve tepkiler  gayet güzel" şeklinde konuştu.

İşini severek yaptığını dile getiren Sağıroğlu, "Bu tarz ütü işleri ya kuru temizlemecilerde yada terzilerde gerçekleşiyor fakat ben bunlardan tamamen farklı olarak sadece bu işe yani ütü yapmaya odaklı çalışıyorum" dedi. Leyla Sağıroğlu, "İş yerini ilk etapta sadece ütü evi olarak tasarladım. Ancak zaman geçtikçe, ihtiyaçlar doğrultusunda yıkanmayan, temiz olmayan hiçbir şeyin ütülenmeyeceği gerçeğinden yola çıkarak bünyemize yıkama ekipmanlarını ekledik. Hem yıkayıp hem de ütülerini yaparak insanlara komple bir hizmet sunabilmek için makine ekipmanlarımızı genişlettik" diye konuştu.

Amaçlarının, kadınlarında iş hayatında gayet iyi noktalarda kaliteli bir şekilde hizmet sunabileceğini göstermek olduğunu belirten Sağıroğlu, "Kadınlar artık evde kalmaktan ziyade iş hayatına atılarak güzel projelere imza atmak istiyor. Bunu da en iyi şekilde gerçekleştirebiliyor " diye konuştu.

Koltuk, kanepe kılıfları, tül perdeler ve çeyizlik eşyaların, yorgan, yastık, battaniye çarşaf ve tüm giysilerin yıkanıp ütülenerek kullanıma hazır hale getirildiğini ifade eden Mavi su ütü evinin fiyatları da şöyle: 9Kg 1 makina çamaşır: 20 TL çift kişilik elyaf yorgan battaniye:20 TL Yün yorgan 25 TL Tül kumaş ve perde:2,5 TL Gömlek Yelek:1,5 TL , Pantolon Eşarp 2TL , Ceket kazak 3 TL , Tişört kıravat 1 TL Elbise 5 TL Etek 4 TL...