Kozakli belediyesi agaclandirma faaliyeti Kozaklı Belediye baskanı Celalettin Güven ve Kozaklılı halkimizin katkilariyla basladı.

Nevşehir Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, ilçenin yeşillendirilmesi için seferberliği başlattı. Kozaklı ilçesine bu kapsamda Bu sezon yaklaşık 65.000 civarında ağaç dikildi. 

Başkan Güven, www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında Kozaklı ilçemizde şifa bulan herkesin bir ağacı olacak dedi ve ekledi elbette önce Kozaklılı tüm hemşehrilerimizle bu işe başlıyacağız ve Her Kozaklılının doğduğu topraklarda bir ağacı mutlaka olmalı diyerek herkesi bu kampanyaya davet etti.

Kozaklı'ya 65 Bin Ağaç Dikildi..!

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, ilçede çeşitli alanlara 65 bin civarında mavı ladın topak asya  dut akasya kuçuk cam başta olmak üzere farklı çeşitlerde fidan diktiklerini belirterek, " Şifa kapısı Kozaklı ilçemizi Kaplıcalarıyla olduğu gibi havasıyla ve yeşil alanlarıylada örnek bir ilçe oluşturmayı hedefliyoruz. Dikim çalışmalarına belediye personellerimizi de dahil ederek Kozaklı'ya yeşil eserler bırakmayı murat ediyorum." dedi. İlçede bazı alaları ıslah edip kullanılabilir park haline dönüştürdüklerini kaydeden Güven, bu alanları gerek ağaçlandırmayla gerekse çardaklarla daha güzel bir hale getirdiklerini, ailece oturup piknik yapılabilecek alanlar oluşturduklarını söyledi.


Güven ayrıca ilçenin kuzeyindeki dağ yamaçlarını ağaçlandırmak için resmi kurum ve kuruluşların da bu çalışmalara dahil olmalarını istedi.

Kozaklı da ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında Buruncuk mahallesı ve Mezarlıktan başlandı daha sonra tum Kozaklı ilçe mezarlığı ile kaplıca bölgesı tamamen ağaçlandırılması planlanıyor...

Haber: Derya Çöl / FİB Haber / Kozaklı