Kozaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Kerbela Şehitlerini anma ve Aşure ikramı programı vatandaşların büyük katılımlarında gerçekleştirildi.

İslam tarihinde dönüm noktası olaylara tanıklık eden muharrem ayının, şükretmenin ve bereketin adı olan Aşure Günü’nü de içerdiğini belirten Başkan Güven ”Aşure ,paylaşmanın , dayanışmanın ve birlikteliğin simgesidir" dedi.

Bugün, Hz. Hüseyin ve Ehl-i-Beyt’ten birçok masumun katledilişinin yıldönümüdür. Bu hüzün, tüm İslam aleminin kalbinde yaşattığı bir acıdır. Hz. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in acımasızca şehit edilmesiyle gerçekleşen bu elim olay, aslında tüm insanlığa zulmün karşısında dimdik durmayı öğreten bir hadisedir.

Son zamanlarda ülkemizde güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza yapılan, barış ve huzur ortamını zedelemeyi amaçlayan menfur saldırılarla karşı karşıyayız. Ayrıca çeşitli İslam ülkelerinde de yüreğimizi yaralayan birçok acılar yaşanmaktadır. Bu tür acıların, birlik ve beraberliğimize yönelik saldırıların amacına ulaşmasına izin vermemek için millet olarak her zamankinden daha fazla birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamız büyük önem arz etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ehl-i Beyt, Kerbela şehitlerimizi, bu vatanın birliği ve bütünlüğü için canını veren aziz şehitlerimizi ve teröre kurban giden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anar, gerek ülkemizde gerek İslam aleminde ve tüm insanlıkta acı ve zulümlerin sona ermesini Allahtan niyaz ederim. dedi.

Program Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven'in katılımcılara Aşure ikramı ile sona erdi.