Yarışmanın konusu, sürekli yenilenen, gelişen ve büyüyen Kozaklı’nın doğal kaynakları (jeotermal), tarihi değerleri ve çağdaş nitelikleriyle örnek marka bir ilçe olma yolundadır.  Bu özelliklerini yansıtacak ve Kozaklı Belediyesi kurum kimliğinde kullanılacak, özgün amblem/logo’nun tasarlanmasıdır.

Yarışma sonucu, turizmi, yaşam alanları, tarımı ve jeotermal kaynakları ile Kozaklı’yı tanıtıcı ve belirleyici logonun, yaşadığımız çağa uygun olarak, vizyonel ve fonksiyonel bir forma dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Kozaklı’nın vizyonunu yansıtacak şekilde, hem Kozaklı hem de bulunduğu bölgenin sahip olduğu genel imajla uyumlu; yaratıcı, akılda kalıcı ve işlevsel kullanımına olanaklı bir biçimde tasarlanıp oluşturulmasıdır. Yarışmaya katılan tasarımların özgün olması ilk koşuldur. Çalışmalar, kavramsal yaklaşım ve estetik bütünlük açısından değerlendirilecektir. Tasarımda “T.C. Kozaklı Belediyesi”yazısı kullanılacaktır. Logo, kavramsal olarak amaca uygun tasarlanmış bir simge veya bunların birleşiminden oluşabilir.

Yarışma sonunda seçilecek Amblem/Logo tasarımı, Kozaklı Belediyesi’nin tanıtımına yönelik etkinliklerde, belediye birimlerinde, fuar vetoplantılarda, her türlü basılı malzemede, web sayfası ve tanıtım filmi gibihareketli mecralarda, tüm kurumsal faaliyetlerde kullanılabilecektir. Tasarımda, kullanım alanlarındaki çeşitlilik göz önüne alınmalıdır.