Nevşehir  Kadın Derneği  Aile İçi  Şiddetin Topluma Zararları Projesinin Eğitimi Nevşehir İlçesi Kozaklı Anadolu Lisesinde  yapıldı. Projeye destek veren kurumlar, okul aile birlikleri, rehber öğretmenler,okul müdürleri, okul velileri Katıldı.. 
 Eğitimcilerimiz aile içi şiddettin türlerini,  6284  kanun haklarını kadına yönelik Şiddetin ebeveyn ve  çocuk ilişkisinde  yol açtığı sorunları anlattı, Ailenin önemi ve anne babaların çocukları yetiştirirken,yapmış oldukları hatalar konulu  Eğitimler  verildi. Dernek Başkanı Makbule Atlı  Aile Şiddetin Azalması konusunun Önemini anlattı  bir çocuğun  eğitimi  anne baba, Öretmen  ve aile çok önemlidir.
 
        “Aile içi Şiddettin toplumsal problemlere neden olmakta Aile içi şiddet  çocukları çok etkileyerek  ailelerinden ve arkadaşlarından uzaklaşmakta  gelir düzeyi az olan aile bireyleri Şiddete başvurmaktalar, Genç ve eğitimsiz annelerin çocuk yetiştirmek konusunda yetersiz olması  Şiddete  neden olmakta; kız çocuklarının fiziksel gelişimleri tamamlamadan evlenmeleri toplumsal bir yara olarak karşımıza çıkmaktadır projemiz. Bu sorununun çözümü ve engellemesi amaçlanmaktadır.    
        Eğitimlerimiz İl ve Nevşehir İlçelerinde Devam etmekte Her İlçede 3 gün eğitim verilmekte İlçelerde Kaymakam ve İlçe Milli eğitim Müdürleri, Rehber Öretmenler Katılımcılar destek verdiler.
İçinde Yaşadığımız toplumun bütün bireylerine ve aileye zarar veren kadına yönelik şiddetin  artık hayatımızdan tamamen çıkması  gerekir.