Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eğitim yayım ve yayınlar dairesi başkanlığınca yürütülen hizmet içi eğitim programı kapsamında Nevşehir'in Kozaklı İlçesinde "Başarılı Proje hazırlama ilkeleri ve fon kaynaklarının kullanımı" ile Personelimizin tanışıp kaynaşması ve çalışma motivasyonunu artıracak kişisel eğitim ve etik konulu hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Nevşehir Kozaklı İlçesi Kaymakamı Kemal DURU, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Gürol ÇETİN, Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Dr. Fatih BARUTÇU ve Mustafa ÇINAR Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürleri, Acıgöl, Avanos, Gülşehir, Derinkuyu, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp Hayvancılık İlçe Müdürleri, Gıda, Tarım ve İl/İlçe Müdürlüğünde görevli teknik personeller katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında konuyla ilgili olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

 İlimiz genelinde yürütülen tarımsal çalışmaların etkin ve verimli yapılabilmesi konusunda İdareci ve Teknik personellere, uygulama talimatlarına uyulması gerekliliği tavsiyelerde bulunarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak görev sorumluluklarını dile getirerek, üreticilerimize daha kolay ve kaliteli hizmet sunmak temel görevlerimizden olmalıdır uyarısında bulundu. İnsan kaynaklarının geliştirilmesi ve hizmet içi eğitim faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı.

"Eğitim ve Yayım faaliyetlerinde Araştırmacı, Yayımcı ve Çiftçi arasındaki iletişim ne kadar güçlü olursa eğitim ve yayım faaliyetlerinin başarısı o ölçüde artar" dedi.

Açılışın ardından Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğünden gelen konu uzmanları Dr. Fatih BARUTÇU ve Mustafa ÇINAR tarafından "Başarılı Proje hazırlama ilkeleri ve fon kaynaklarının kullanımı" ile Personelimizin tanışıp kaynaşması ve çalışma motivasyonunu artıracak eğitim çalışmasını sürdürdüler.

Eğitim sonrası YILMAZ; Bölgemizin koşullarına ve ihtiyacına yönelik İl ve İlçelerden proje üretilmesi noktasında çalışmaların yoğunlaştırılmasını istedi.​