Gençlik ve Spor Bakanlığı 2015 yılı gençlik projeleri destek programı kapsamında Sanayiden ecdadın izinde adlı projesi onaylanan Nevşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği proje yürütme ekibi eğitimlerini Divaisib Termal Resort Hotelde gerçekleştirdi.

Proje kapsamındaki etkinliklerde ve eğitimlerde görev alacak Gönüllü eğitimcilerin katıldığı eğitimler özelliklede etkinliklerde değerler eğitimi çalışmaları oldukça verimli bir şekilde gerçekleştirildi. Burada konuşma yapan dernek başkanı Serhat ULUER
Sanayiden Ecdadın İzine Projesi, meslek liselerinde ve meslek yüksekokulunda eğitim gören gençler ile sanayi bölgesinde çalışan gençlere milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerin kazandırılmasını amaçlayan bir proje olduğunu ifade etti.

Sanayide çalışan gençlerin madde bağımlılığı riski altında olduklarını ve bu gençlere, bağımlılığın yerine ikame edilebilecek doğru alanlara yönelmeleri sağlamak için gerçekleştirilecek eğitsel, kültürel, sportif vb. faaliyetler ile geleceğin sağlıklı ebeveynlerini inşa etmek projemizin hedefleri arasındadır.
Bu gençleri kazanmakla aynı zamana gelişmekte olan ülkemizin sanayi alanında sağlıklı adımlar atmasını sağlamak. Mesleğini, ülkesini, vatanını seven çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz, dedi.