Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesin ev sahipliği yaptığı toplantıya Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Yıldız, İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan, Hastane Yöneticisi Dr. Atikullah Ghiasee, Kozaklı Termal Kaplıcalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Ünal katıldı.

 

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe konu hakkında şu açıklamalarda bulundu; “ Kozaklının Sağlık Turizmi olmasına katkı sağlayabilmek ve halkımıza en güzel bir şekilde sağlık hizmeti sunabilmek için gerek çevre düzenlemesi gerek fiziki donanım gerekse tıbbi cihaz envanterini artırımına yönelik girişimlerimiz başlamıştır. Turizm sektörü Kozaklının farkında, sağlık sektörü Kozaklının farkında, şunu da belirtmek gerekir ki; ilçenin turizm merkezi olmasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanemizin ne denli önem arz ettiği de aşikardır. Eğer hastanemiz ve termal tesisler iş birliği içerisinde faaliyet gösterirse ilçemiz hem kaplıca turizmi hem de sağlık turizmi açısından önce ülke daha sonra ise dünya çapında mesafe kat edecektir. 

 

  Diğer taraftan; Bakanlığımız ile ilçemizde tedavi görmek üzere 50.000 hasta gönderilmesi bağlamında protokol imzalandı. Gelecek olan bu hastalar inanıyorum ki ilçe ekonomisine ciddi anlamda  hareketlilik kazandıracaktır. Bir diğer hususda şu ki; Kozaklıya en kısa zamanda Fizik Tedavi ve Turizm Otelciliğine yönelik Meslek Yüksek okulu kazandırılmalıdır.  Böylelikle Kozaklı kalifiye personelini kendisi yetiştirerek bir yönüyle kendi dinamizmini kendisi oluşturmuş olacaktır. “ dedi.

 

Heyet daha sonra hastane ve termal kaplıca çevresinde incelemelerde bulundu.