NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı bulunan Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde program düzenlendi.

Programa çok sayıda hasta ve personelin yanı sıra Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit, Hastane Yöneticisi Dr. Atikullah Ghiasee, İdari ve Mali İşler Müdürü Metin Berk, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Erdal Yalçın, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Özgür Gözen, ve Kozaklı Mal Müdürü Nesrin Güneş de katıldı.

Hastane Yöneticisi Dr. Ghiasee ve İlçe Kaymakamı Durunun konuşmaları ile başlayan program daha sonra protokolün çocuk hastalara hediye, yetişkin hastalara ise çiçek takdim etmesi ile devam etti.  Hastalar bu anlamlı günde ilçe protokolünden almış oldukları çiçek ve hediyelerden ötürü çok sevindiklerini dile getirdiler.

“365 Gün Engelliler Günüdür”

Hastane Yöneticisinin konuşması sırasında “Bildiğimiz gibi Birleşmiş Milletler Kurulunca 1992 yılında 3 Aralık Dünya Engelliler günü olarak ilan edilmiştir. Oysaki ben buradan tüm insanlığa sesleniyorum ve diyorum ki sadece 3 Aralık değil senenin tamamı 365 gün engelli kardeşlerimizin günüdür biz bunun mücadelesi içerisindeyiz. Lütfen engelli adayı vatandaşlarımız engelli vatandaşlarımızın hayatına engel olmasın” sözleri dikkat çekti.

“Hepiniz Sevgi ve Heyecan Dolusunuz”

Programın açılışında konuşma yapan İlçe Kaymakamı Duru başta hastanede tedavi görmekte olan hastalar olmak üzere tüm engellilerin gününü kutlayarak acil şifa dileklerinde bulundu. Daha sonra Kaymakam Duru “Toplumumuzda genel olarak bir yerden bir yere tek başına gidemeyenler için ya da herhangi bir uzvu ve ya organı eksik olan kişiler için engelli deniliyor. Ama bence bu doğru değil asıl engel gönül yorgunluğudur hayattan zevk alamamaktır heyecan alamamaktır. Oysaki ben sizleri ne zaman ziyaret etsem hamd olsun gayet mutlu ve heyecanlı görüyorum bu çok güzel bir şey gerçekten, artık biz sizden kendimiz için hastaneye heyecan ve moral almaya geliyoruz” dedi.

Programın ilerleyen dakikalarında 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel hazırlanmış pasta İlçe Kaymakamı, Hastane Yöneticisi ve hastalarla hep beraber kesilerek dağıtımı yapıldı. Ayrıca, hastaların Kozaklı Fizik Tedavi Hastanesine matuf yazmış oldukları şiirlerini okuması diğer taraftan güne özel olarak hastalar ve personelden teşekkül ettirilmiş olan “O Ses Rehabilite” isimli Koronun Türk Halk Müziğine ait çeşitli türküleri seslendirmesi programa ayrı bir renk kattı. Programın sonunda koroda Türkü söyleyen hastalardan birinci ikinci ve üçüncüye ödül verildi. Hasta ve refakatçiler kendilerine özel bu günde düzenlenmiş olan programdan son derece mutlu olduklarını dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.