KOZAKLI KARAHASANLI COŞKUN KUR’AN KURSU HİZMETE AÇILDI

Kozaklı-Karahasanlı kasabasında 2012 yılı Kurban Bayramı sonrası temeli atılarak, inşaatına başlanılan Karahasanlı Coşkun Kur’an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yaklaşık 250.000 TL.’ye yapılan hizmet binası 245 metre kare üzerine inşa edilmiş olup, bünyesinde 1Kur’an kursu ve 3 lojman bulunmaktadır.

Kasabada düzenlenen açılış programına İlçe Kaymakamı Hakan Keskin,  İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Kozaklı ilçe Müftüsü Rahmi Yiğit, İl Genel Meclis Üyeleri, Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Ensonra, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Hacıbektaş ilçe Müftüsü Esat Yapıcı, Karahasanlı Belediye Başkanı Halit Peker, Kozaklı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aşkar, Daire müdürleri, kasaba din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, İstiklal Marşı ve Merkez Altunsu Camii Müezzin-Kayyımı İhsan Pürsal’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı konuşmasında; “Kur’an Yüce Rabbimizin Kelamıdır. Arş’dan Arza uzanan Allah’ın ipidir. Muhatabı insandır. Kim O’na tutunur, sarılırsa kurtulur, aziz olur. O’ndan yüz çevirirse delalete sapar zelil olur. O’na sarılmanın ilk basamağı O’nu okumayı öğrenmektir. Sonra anlaması, sonra yaşaması sonra da öğretmesi, yaşatması gelir.

Biz şu anda ilk basamağa adım atmış oluyoruz. Kur’an-ı öğrenmek için hiçbir engel kalmıyor. Bu kasabada Kur’an okumayan kalmasın, en azından her evden bir öğrenci istiyorum. Böyle hayırlı bir eserin vücuda gelmesinde önder olan maddi-manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Kozaklı ilçe Müftüsü Rahmi Yiğit açılış konuşmasında; Sevgili Peygamberimizin, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.” Hadis-i Şerif’i, asırlar boyunca Kur’an âşığı, gönül insanlarını nasıl büyük bir coşku ile harekete geçirmişse, bizim de onu öğrenme, öğretme, anlama, anlatma ve hayatımızı ona göre tanzim etme konusundaki azmimizin son derece yüksek olması gerekmektedir. Özellikle çocuklarımızın Kur’an eğitimini zamanında vermemiz büyük önem arz etmektedir. İnşallah şu anda açılışını gerçekleştirdiğimiz kursumuzda bu hizmete vesile olacak ve burada da Kur’an eğitimine devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Rahmi Yiğit; Kasabamızda hizmete açılan Kur’an kursumuzun yapımında maddi ve manevi katkı sunan Türkiye Diyanet Vakfı Kozaklı Şubemize, İl Müftümüz Yakup Öztürk’e, Nevşehir esnafımıza, din görevlilerimize ve vatandaşlarımıza destekleri ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 Daha sonra Karahasanlı Coşkun Kur’an Kursunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Kaymakam Keskin, İl Müftüsü Öztürk ve yetkililer, Kur’an Kursunu gezdi.

Gezinin ardından; Kur’an kursunun yapımında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamı Hakan Keskin,  İl Müftüsü Yakup Öztürk, Karahasanlı Belediye Başkanı Halit Peker, Din görevlileri Yusuf Nalbant, Mevlüt Doğanay ve Abdullah Çetin’e günün anısına plaket takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.