Türkiye de İÇ ANADOLU’NUN ender özellikle sularından bir tanesi olan Kozaklı Kaplıcası, yerli ve yabancı turistlere şifa dağıtıyor.

Sağlık turizminin gün geçtikçe öneminin arttığı günümüzde Divaisib Hotel’i tercih eden sağlık turizmcileri, Kozaklı Kaplıcası’nın şifalı suyuyla sağlık buluyor.

Kozaklı Divaisib Hotel’in kaplıca suyunun sağladığı yararlar istenilen ivme kazanılmamış da olsa sağlık turizminde büyük öneme sahip.

Divaisib Hotel Genel Müdürü Hüseyin Sami Terzioğlu, Nevşehir Kozaklı termal suyunun özelliklerini www.fibhaber.com a anlattı.

Hem Nevşehir’de, hem de Nevşehir dışında yaşayan insanların gelip Kozaklı’daki termal suyu görmesi, kullanması ve içmesi gerektiğini dile getiren 
Hüseyin Sami Terzioğlu, 7 yaşından 70 yaşına kadar herkesin termal suyun şifasından yararlanabileceğini söyledi.

Divaisib Hotel Genel Müdürü Hüseyin Sami Terzioğlu, şöyle konuştu:

“Termal suyumuz 350 ile 500 metre toprağın altında herhangi bir dış etken olmadan kendiliğinden çıkan sıcak, şifalı suyumuzdur. Diğer termallerden ayrılan başlıca özelliği topraktan çıktığı gibi gelen misafirlerimizin kullanmasıdır. Yani herhangi bir depo, soğuk su karışımı görmemektedir. Termal suyumuz kullanılarak,şifa vermektedir. Banyo tedavisi olarak faydalı olduğu rahatsızlıklarımız, başta romatizmal hastalıklar, eklem rahatsızlıkları, cilt rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, felç ve kısmi felç sonrası rehabilite, kronik bel ağrısı ve bu gibi tüm rahatsızlıklara banyo tedavisi iyi gelmektedir. İçilerek ise şifa olan rahatsızlıklar böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, hazımsızlık, yorgunluk, kemik gelişimi, diyabet, gut hastalığı, ülser rahatsızlıklarıdır.

“Genelde misafirlerimiz doktor kontrolünde, doktor tavsiyesiyle geliyor. Günlük kür dediğimiz banyo veya kullanım sayısı en fazla 3 olmalı. Bunlar da 15 ile 30 dakika arasında olmalıdır.

“Ayrıca ciltteki deformasyonları önleyici etkisi de var. Suyun içerisindeki mineraller ve gazlar özellikle cilt rahatsızlığı için gelen hastalara oldukça şifa vermektedir.

İdeal bir termal suyun özelliği öncelikle sıcaklığıdır. Hem kullanmak, hem içmek için ortalamada olması gerekiyor. Bizim suyumuz 97-98 derecedir. Bu topraktan çıkma derecesidir. Bunun önemi nedir, termal su havayla teneffüs ettiği andan itibaren gazları, mineralleri uçmaya başlar. Su kullanılan alana düşer düşmez kullanıldığında tüm şifası, mineralleri, gazları kullanan kişiye geçer. Bunun da sıcaklığı 40 ile 43 derece ortalamadadır. Soğuk su katmıyoruz, herhangi bir depo işlemi görmüyor. Kullanılan su oldukça yüzde 100 doğal ve tabidir.

“Termal su kullanımında yaş sınırlaması değil de, sağlık var diyebiliriz. Eğer sıcak sudan duyacakları rahatsızlık varsa misafirlerimizin onunla ilgili uyarılarımız oluyor. 7 yaşından 70 yaşına kadar herkes kullanabilir, kullanıyor. İçilebilir olma özelliği de içildikten sonra içindeki mineral ve gazların insana zarar vermeyecek oranda olması gerekiyor. Bazı mineraller böbreklere zarar verir fazlası, bazı gazlar vardır sindirim ve solunum yoluna zarar verir. Ama Kozaklımızın termal suyu bu konuda o kadar idealdir ki kullanan insanlara çeşitli şifalar vermekle beraber hiçbir yan etkisi yoktur. İdeal kullanım kürü 3’tür. Günde 3 defa, normal süresi bir haftadır ve toplam da 21 kür olursa daha idealdir. Bunun süresi de insanın sağlık durumuyla değişir. 15 dakikada olabilir, 45 dakikada, ama ortalaması, ideali her kürün süresinin 30 dakika olmasıdır.

“Muhakkak hem Nevşehir’de, hem Nevşehir dışında yaşayan insanların gelip Kozaklı ilçemizdeki termal suyu görmesi, kullanması, içmesi gerekir diyoruz. Cilt rahatsızlıklarından kalp rahatsızlıklarına, böbrek rahatsızlığından gut hastalığına kadar pek çok hastalığa iyi gelmektedir. İnsanlarımızın bunu kullanması ve bunun farkına varmasını tavsiye ediyoruz.”


MİSAFİRLER DİVAİSİB HOTEL’DEN MEMNUN

Tavsiye üzerine Nevşehir'in Kozaklı DİVAİSİB Termal Hotel’e gelen ve 
bir çok faydalarını gördüklerini belirten misafirler, hastalıklara karşı olumlu etkilerini gördüklerini ve bu memnuniyetle sürekli geldiklerini ifade ettiler.

KOZAKLI KAPLICA SUYU;

Anadolu'nun merkezinde yüzyıllardan beri şifa dağıtan Kozaklı Hamamları artık yeni çehresi ve hizmet anlayışı ile DİVAİSİB THERMAL RESORT HOTEL & SPA da buluştu.

Termal kaynaklar dünyada yoğun olarak kışın tercih edilir. Ülkemizde ise uygun mekanların olmaması nedeniyle insanlarımız kışın bu imkandan faydalanma noktasında çaresizdi. Şimdi DİVAİSİB THERMAL RESORT HOTEL & SPA ile yılın on iki ayı sağlık ve dinlenme hizmetine kavuştu.

Misafirlerimize keyifli bir ortam sağlamak için tasarlanmış mekanlar genişlik hissi veriyor. Doğaltaş ve camdan oluşan mimari yapısı, birbirinden leziz yemek sunan mutfağı, çocukların kendi kurallarını koyduğu oyun odaları, gençler için bilardo, TV ve oyun odaları, ayrı büyüklükte toplantı salonları, tamamında termal su bulunan geniş küvetli banyolar, bay ve bayanlar için özel düzenlenmiş yarı olimpik terma havuz ve etrafındaki Türk Hamamı, buhar banyosu, sauna, fitness center, jakuzi ile SPA merkezi DİVAİSİB THERMAL RESORT HOTEL & SPA olarak sizlere hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 Su Isısı: 27°C – 93°C
 Ph Değeri: 6,7 – 7
 Kullanımı: İçme, banyo veya buhar soluma yöntemi. 
 Özellikleri: Klorürlü, Sülfatlı, Bikarbonatlı, Sodyumlu, Kalsiyumlu ve Radyoaktif bir bileşime sahiptir. Alman Kaplıcalar Birliği sınıflandırmasına göre A ve C grubu şifalı sular grubuna girmektedir.


Yüzyıllardır ANADOLU’nun bağrında şifa kaynağı olan KOZAKLI termal su son dönemde yapılan mükemmel tesislerle 4 mevsim 12 ay verimli bir sağlık kaynağı olmaya devam ediyor. Kozaklı termal suyunun; yüksek ısı, yüksek iyon oranı mevcut volkanik özellikleriyle Türkiye ve Dünya’da bir eşi yoktur.

Termal tedavi; ılık, sıcak banyo ve havuzlarda yüzeysel uygulamalar inhalasyon yani buhar solumak, çamur banyoları ve kısmen içmek suretiyle oluşan termal kürlerle yapılmaktadır.
Termal suyumuz romatizmal hastalıklar başta olmak üzere kas iskelet sinir sistemi hastalıklarının rehabilitasyonu ve tedavisine cilt, kadın doğum, kalp damar dolaşım sistemi, uriner sistem solunum yolu ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir. Antioksidan özelliği ile hücre ölümünü azaltıp yaşlanma etkilerini geciktirmektedir.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekim tavsiyesi ve kontrolü doğrultusunda uygulanan termal kürler ile kalıcı şifa sağlanmaktadır.

Uzm. Dr. Ahmet ERZURUMLU
FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON UZMANI

Hoşgeldiniz

Termal şehri Kozaklı’nın kalbinde, sizin eviniz Divaisib Termal Resort Hotel & Spa sizin ve ailenizin sağlıklı yaşamı ve mutluluğu için uluslararası standartlarda en iyi hizmeti vermeye devam ediyor.


Termal Tedavi Merkezi

Ülkemizin en modern hastanelerinden biri olan Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Divaisib Termal Resort Hotel&SPA arasında ayakta hasta tedavi protokolü imzalanmıştır.

Termal tedavi, ılık, sıcak termal su banyo ve havuzlarındaki uygulamalar ve inhalasyon (buhar solumak), çamur banyoları ile oluşan termal kürlerle yapılmaktadır. Termal suyumuz romatizmal hastalıklar başta olmak üzere kas, iskelet, sinir sistemi hastalıklarının rehabilitasyonu ve tedavisine, cilt, kadın doğum, kalp-damar dolaşım sistemi, uriner sistem solunum yolu ve sindirim sistemi hastalıklarına, stresin atılmasına iyi geldiği gözlemlenmiştir.


Sağlık ve Huzur Dolu Tatilin Adresi

Misafirimiz olmak için bize telefonla veya online ulaşmanız yeterlidir. Biz hazırlıklarımızı yapmış sizi bekliyor olacağız. 0384 471 22 44

Divasib'teki aktivite merkezleri

  • Bilardo
  • Masa Tenisi
  • Lig TV, D-Smart
  • Fitness Center
  • Market (Giyim, Gıda, Hediyelik Eşya, Bijuteri, Oyuncak vb. temel ihtiyaçlarınız için)
  • Masaj Koltukları
  • Havuzlar
  • Hamamlar
  • SPA Merkezi
  • Toplantı Salonları
  • Çocuk Oyun Odası
  • Mini Golf
  • Atari
  • Langırt
  • Araba Oyunları
  • Şark Köşesi
  • Bay & Bayan Mescit
İletişim Bilgileri

Adres DİVAİSİB TERMAL RESORT HOTEL & SPA 
Kaplıca Mevkii Kozaklı / Nevşehir / Türkiye
Telefon +90 384 471 22 44 PBX
Faks +90 384 471 22 77
GSM +9 0541 471 22 44