Son dönemlerde termal tesisleriyle de ön plana çıkmaya başlayan, peri bacaları ile ünlü Kapodokya bölgesinin Türkiye'deki önemli adresi Kozaklı'da Ramazan bayramı öncesinde termal otellerin doluluk oranı yüzde yüzleri güldürüyor.

Kozaklı Termal Tesisler Birliği (KOZTEB) Başkanı Cumhur Ünal, www.fibhaber.com'a  yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin önemli termal merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde faaliyet gösteren termal otellerin Ramazan bayramına sayılı saatler kala büyük talep gördüğünü ifade etti.

Kozaklı Termal Birliği (KOZTEB) Başkanı Cumhur Ünal, yaptığı açıklamada, sıcaklığı 98 dereceye ulaşan şifalı suları ile ünlü Kozaklı ilçesinin son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla 7 bin 500`e yakın yatak kapasitesine ulaştığını ve Türkiye`nin en büyük termal turizm merkezlerinden biri haline geldiğini kaydetti. Termal otellere en çok Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana gibi büyük şehirlerde yaşayanların ilgi gösterdiğini ifade eden Ünal, birçok hastalığın tedavisinde etkili olan termal tedavi yönteminin Kozaklı`daki otellerde doktor veya sağlık uzmanları kontrolünde yapıldığını söyledi. 


Termal tesislerde yerden çıkışı 98 derece olan şifalı suyun yanında, çamur banyosu ve SPA merkezleriyle konuklara şifa dağıtıldığını belirten Ünal, "Şu anda Kozaklı`da çok sayıda modern yıldızlı oteller olduğu gibi apart oteller de hizmet vermekte.

Ramazan bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşların Kozaklı'da bulunan termal tesislere büyük ilgi gösterdiğini belirten KOZTEB Başkanı Cumhur Ünal, Türkiye'nin her bölgesinden yoğun bir taleple karşılaştıklarını, bu ilginin termalin öneminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de anlaşılmaya başlanmasından kaynaklandığını ifade etti.

Otellerin bayram tatilinde müşterilerine eğlenceli vakit geçirebilmeleri için özel programlar da hazırladıklarını belirten Ünal, şöyle devam etti:

''Kozaklı termal turizmde ulusal sınırları aşıp dünyanın pek çok ülkesinde tanınmaya başlandı. Yapılan lüks otelleri ve termal suyu ile Kozaklı, Türkiye'nin en önemli termal merkezi oldu diyebiliriz.

Yaklaşan Bayram tatili hem tatilcilerin hemde tesis işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Tesisler tam doluluğa ulaştı. Tatilcilerin büyük kısmı 24 Haziran Cumartesi Arefe günü otellerine giriş yapacak. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde sorunsuz ağırlamak için bütün otellerimiz hazırlıklarını tamamladı. Tatil boyunca misafirlerimizi fiziksel olarak rehabilite ettiğimiz gibi ruhsal olarak da rehabilite edip evlerine göndereceğiz. Otellerimiz canlı müzikten, yarışmalara, resim kursundan, yüzme kurslarına her gün farklı etkinliklerle müşterilerine unutulmaz bir tatil geçirmeyi hedefliyor. Bayram tatili için ilçemizi tercih edecek olan misafirlerimizin iyi bir tatil geçireceklerine inanıyorum" dedi.



Ramazan bayramı öncesi Sağlık Turizmi ve Kaplıcalarıyla ünlü Nevşehir'in Kozaklı ilçesi Belediye Başkanı Celalettin Güven, yaptığı açıklamada, Kozaklı'nın şifalı suyu ve modern tesisleriyle Termal turizmde son yıllarda önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. 

Kozaklı da Bayram Bereketi...
Özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla Kozaklı'nın termal turizmde marka haline geldiğini belirten Güven, ramazan ayında tesislerin düşük kapasiteyle çalıştığını, ancak bayramın yaklaşmasıyla beraber talebin arttığını kaydetti.

Termal tesislerde yerden çıkış sıcaklığı 98 derece olan şifalı suyun yanında, çamur banyosu ve SPA merkezleriyle konuklara şifa dağıtıldığını ifade eden Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, şöyle konuştu:

"Kozaklı İlçemizde modern, 5 yıldızlı oteller olduğu gibi apart oteller de hizmet vermektedir. Yani her bütçeye uygun tatil imkanı var. Şifalı suyun yanında tesis kalitesi de Kozaklı'yı cazip hale getiriyor. Bayram gibi özel günlerde de işletmelerimiz vatandaşlarımızın bayram tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için özel hazırlıklar yapıyor Artık tesisler, işletmecilik anlamında önemli bir tecrübe de yakaladılar. " dedi.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven bu vesile ile şimdiden tüm halkımızın Mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum dedi.