Sağlık Turizminde hızla gelişen Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde yoğunlaşan trafik akışını daha iyi sağlamak amaçlı yol yapım çalışmaları için start verildi.

Nevşehir-Kozaklı arasındaki ulaşım 20 km daha kısalmış olacak...

Avanos-Özkonak-Topaklı karayolunun 2014 yılı içerisinde hizmete girmesinin ardından,yapımına yeni başlanılan Topaklı - Kozaklı karayolu'nun da tamamlanmasıyla birilkte Nevşehir-Kozaklı arasındaki ulaşım mesafesinin 26 kilometre daha kısalacağı belirtildi.

İlk olarak geçtiğimiz yıl Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve 6 milyon TL'ye mal olan 17 km uzunluğundaki Özkonak-Topaklı Yolunun tamamlanarak hizmete girmesinin ardından şimdi gözler Topaklı - Kozaklı arası yol yapımına çevrildi.

Nevşehir İl Özel İdare ekiplerince yürütülen K
ozaklı - Topaklı arası yol yapım çalışmalarına başlandığı bildirildi.

FİB Haber Merkezi tarafından Edindiğimiz bilgilere göre,  Kozaklı - Topaklı arası yol genişletme ve sıcak asfalt çalışması başladı. Şu an yapılan ilk çalışma servis yolu olarak kullanılacak ve ana asfalt kazınıp genişletilmiş sıcak asfalt olarak yapılacak. Ayrıca bölgede İl Özel İdaresi ekipleri zemin düzenleme ve tesfiye işini yapıyor. işi alan mütahit firma pazartesi günü işe başlayacak.

2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Kozaklı - Topaklı arası yolun tamamlanması ile birilkte Kozaklı - Nevşehir arasında ulaşım daha kısa zamanda yapılabileceği gibi Sağlık turizminin merkezi jeotermal kaplıcalarıyla ünlü Kozaklı ilçesi daha sağlıklı ve bakımlı bir yola kavuşmuş olacak.
















Haber: Metin İlbay /
 www.fibhaber.com