Hollanda’da Türkler tarafından düzenlenen 2015 yılının ilk ve tek festivali olan 3. Cultifest Perşembe günü yoğun ilgi ve katılımla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Utrecht’te bulunan dünyanın sayılı fuar alanlarında Utrecht Jaarbeurs’de 14-15-16-17 Mayıs tarihlerinde 4 gün sürecek Cultifest’in ilk günü adeta ziyaretçi akınına uğrarken gerek ziyaretçiler gerekse festivalde yer alan iş adamları ve esnafın yüzü güldü.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Cultifest Festivali, Hollanda’nın Utrecht kentinde bulunan Jaarbeurs Fuar ve kongre merkezinde yoğun katılım oldu.

Dört gün süre ile açık kalan aile festivali Cultifest’in açılışına Nevşehir Standında yer almak için Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ile çok sayıda Başkan işadamları, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.


Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ,14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Hollanda’ nın en büyük kültürel ticari festivali olan CULTIFEST’ te Nevşehir Günleri Festivaline katılmak için Hollanda'ya gittiler.


Hollanda’da yaşayan dünyanın değişik ülkelerinden gelen insanlar arasındaki iletişim ve ilişkiyi pekiştirmek, toplumsal barışı, kaynaşmayı, paylaşmayı amaçlayan; farklı kültürlerden oluşan katılımcıları, sanat, gelenek ve kültürel değerleri biraraya getirerek 14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Hollanda’ nın en büyük kültürel ticari festivali olan CULTIFEST’ te Nevşehir Günleri Festivaline Hollanda Nevşehirliler Platformunun davetlisi olarak katılan Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, kurulan stantta Kozaklı Termal Kaplıcalarını tesislerini ve Kapadokya nın keşfedilmemiş cennet köşesi Gülşehir'in tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttılar.


"Başkan Güven ve Arısoy Kanal Avrupa TV nin Konuğu Oldu"


Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Almanya'da yayın yapan Kanal Avrupa TV de yayınlanan Anadolu Diyarı isimli programın konuğu oldu.


Moderatörlüğünü Kapadokya Kültür Derneği ve Avrupa Nevşehirliler Platformu Başkanı Mumin Uluç'un yaptığı Kanal Avrupa TV de yayınlanan Anadolu Diyarı isimli programa konuk olarak katılan Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven ve Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy proğramda ilçelerini tanıtarak gurbetçilere memleketten selam ve sevgilerini gönderdiler. 

Türkiye’den Karaman, Nevşehir Sivas, Kırşehir gibi illerin kültürel zenginliklerinin de tanıtıldığı Cultifest’e siyasi partilerin de ilgisi dikkat çekti. Başta AK Parti Hollanda Seçim Koordinasyon Merkezi olmak üzere Saadet Partisi ve Hollanda’dan Denk Hareketinin de bulunması, Cultifest’de siyasetin nabzının da attığını gösterdi.

İlk günün akşam programında ise ünlü sanatçı Rafet El Roman’ın konserinde adete izdiham yaşandı.

Ziyaretçilerin, stand kiralayanların ve organizatörlerin yüzünü ilk günde güldüren Cultifest’in ikinci gününde ziyaretçi sayısının daha da artacağına kesin gözü ile bakılıyor. Resmi tatile denk gelmesi, Cultifestin ikinci gününde (Bugün) Miraç kandili dolayısı ile hazırlan özel Miraç kandili programı gibi faktörlerinde etkisi ile bu yıl Cültifest, daha ilk gününde “ İşte böyle olur” dedirtmesini bildi.

Cultifest’in program listesi

Program:

Adres: Jaarbeursplein 6 3521 AL Utrecht (NEVŞEHİRLİLER STANDI)

Tarih: 15-05-2015 Cuma

Saat: 15.00-18.00 Arası

- Davetlilerin Konuşmalar

- Sinevizyon Gösterisi

- Fotoğraf Sergisi

- Halk Müziği

Saygılarımla,

Şengezer KÜRK

Hollanda Nevşehirliler Federasyonu

Yönetim Kurulu Başkanı
















F
İBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com