Kozaklı'da Bozuk ve Yamalı Yolun Çaresi Yok Mu?

Nevşehir’in son yıllarda yıldızı her geçen yıl parlayan Kozaklı ilçesine ulaşımın sağlandığı yolun yamalı ve bozuk oluşu bu yıl da gündemde.

"Kozaklı ya bir gelen birde gelmeyen pişman..."


 Geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmesine karşın bir türlü istenilen düzeye getirilemeyen yol güzergahında göze çarpan olumsuzluk hala giderilmiş değil. Trilyonluk tesislerin yapıldığı Kozaklı ilçesine karayolu ile ulaşımın sağlandığı yolun bozuk ve yamalı hali ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de dikkatinden kaçmıyor.
Bölge turizmine son yıllarda sağladığı katkı ile de öne çıkan Kozaklı ilçesinin bozuk ve yamalı yollarına bir türlü bulunamaması yetkililerin, ilgililerin bu konudaki eleştirileri kulak ardı etmesi anlamına da geliyor. 

Termal Turizme Mesafe Kısalıyor
Nevşehir’in son yıllarda parlayan yıldızı konumundaki Kozaklı ilçesi yamadan geçilmeyen yolu ile gündemde. Yolun onarımı ile birlikte ilçeye ulaşan yolun daha kısaltılması da özel idarenin gündeminde.

Son 10 yıl içerinde kaydettiği gelişme ile Nevşehir’in termal turizmin ardından sağlık turizmine de açılmasını sağlayan Kozaklı ilçesine ulaşımın sağlandığı yolların yamalı hali görenleri şaşkın ediyor.

8 Bine yakın yatak kapasitesi ile Nevşehir’in en fazla gelişim sağlayan ilçesi konumundaki Kozaklı ilçesindeki trilyonluk tesislere ulaşımın sağlandığı bu yolun bu yıl düzenlenmesi bekleniyor. Bu arada İl Özel idaresi yolun kısaltılması için yeni alternatif bir arayış içerisinde.