Başkanlık Müşavirinden Din Görevlilerine Nasihatler

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde 3 gün süren Türk Diyanet Vakıf-Sen Motivasyon ve Strateji Belirleme Toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri İsa Saim din görevlilerine önemli nasihatlerde bulundu.

Din görevlilerinin insanımızın hayatının hemen hemen her zamanında yanında yer aldığına değinen Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri İsa Saim, din görevlilerinin yaptıkları işin insanlık alemi açısından öneminin büyük olduğunu dile getirdi.

Din görevlilerinin dinin koruyucu olmadığını, dinin koruyucusunun Yüce Allah olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri İsa Saim, “Sizler dinimizin koruyucusu değilsiniz. Dinimizin koruyucusu Yüce Allah’tır. Siz bu konuda asla endişe etmeyiniz. Dinin sahibi de sizler değilsiniz. Bilmediğiniz dini konulara biliyorum deyip dini zorlaştırmayın. Bilmediğinize bilmiyorum demek en büyük erdemdir” diye konuştu.

Hz. Adem’den Bu Yana İnsana Kimse Kusur Bulamamış …

Hazreti Adem’den bu yana insana kimsenin kusur bulamadığını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri İsa Saim, “İnsan Yüce Allah’ın kainatta bulunan en yüce varlığı. Zira kimse Hazreti Adem’den bu yana insan yapısına kusur bulamamış. İnsanın yapısı bile Yüce Allah’ın büyüklüğüne en büyük delil. İnsanı küçük görmeden sevmemiz lazım. İnsan bazen neyin değerli olup olmadığına karar veremiyor. Örneğin insan altına verdiği değeri demire vermiyor. Ancak evinin büyük bir bölümünde demir kullanılmış, kafasını soktuğu ev demirle ayakta duruyor” açıklamalarında bulundu.