Kozaklı’da Büyük İhmalin Suçlusu Kim?

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli termal turizm merkezlerinden Kozaklı ilçesinde yıllardır Jeotermal su kullanıp parasını ödemeyen, kurulan Şirket aracılığıyla bunun hesabını sormayanlara il genel meclisinde hesap sorulmaya çalışılıyor.

İl Genel Meclisinin 06 Ağustos 2014 tarihli oturumunda Kozaklı ilçesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde kurulan Kozturtaş firması aracılığıyla ilçede bulunan tesislere ve konutlara aktarılan Jeotermal enerjinin bedelinin özel idareye bildirilmediği ve bazı tesislerden rüsum bedellerinin tahsil edilemediği belirtildi.

Yapılan açıklamalara göre 2000 Yılında Kozturtaş firması ile hazırlanan şartname doğrultusunda Jeotermal enerjiden faydalanan termal tesislerin, okul, mesken ve kamu dairelerinden alınan ücretlerin il özel idaresine bildirilmediği ortaya çıktı. Ayrıca termal enerjiden yararlanan tesis, kamu dairesi, Okul ya da mesken sayısının ne olduğunun da bilinmediği bildirildi.

Birkaç yıldır İl genel meclisinin gündeminde bulunan ve adeta kangrene dönen sorun hakkında kurulan Araştırma Komisyonunun raporu il genel meclisinin bu oturumunda ele alınacak.

Yapılacak değerlendirmeler sonucunda Kozturtaş şirketi yetkililerinden şu ana kadar abonelerden ne kadar ücret alındığı, bir termal tesisin neden yıllardır sıcak su bedelini ödemediği sorulacak, ilçede bulunan termal tesislerin ruhsat durumları da ele alınacak.

Peki, Şu ana kadar il özel idaresi bünyesinde oluşturulan şirket aracılığıyla devletin imkanları kullanılarak özel termal tesislere, kamu kurum ve kuruluşlarına ve meskenlere sunulan hizmette yaşanan ihmalin sorumlusu kim, bunun hesabını kim verecek?. Bu sorunun da il genel meclisinde ele alınması bekleniyor.