NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde İl Özel idaresi tarafından yapılması planlanan yeni bir proje için 8 Milyon TL ödenek arayışı sürüyor.

İl Özel idaresi tarafından üç aşamalı olarak planlanan proje ile Kozaklı ilçesindeki termal suyun tasarruflu bir şekilde kullanılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel idaresi genel sekreteri Abdülkadir Tatar, İlçedeki termal su kaynağının tasarruflu olarak kullanılması amacıyla başlatılan çalışmaların iki ayağının ise kaynak bulunması halinde en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi.

3 Aydan bu yana Kozaklı ilçesindeki termal suyun geri dönüşümünün yapıldığını ifade eden İl Özel idaresi genel sekreteri Tatar, “Kozaklı ilçemizdeki reenjeksiyon kuyumuz tamamlandı. Şebekesi döşendi. 3 aydan beri dışarı su atılmıyor. Bu konuyla ilgilenen yetkili arkadaşlarımızın belirttiklerine göre bu yıl Şubat ayında su seviyesinin düşmediği belirtildi. Termal suyun geri dönüşümü konusunda çok iyi bir iş yaptığımızı gördük. Yaklaşık 35-40 litre saniye su sokağa atılıyordu o su artık reenjeksiyon kuyusuna gidiyor. Tabi bu iş masraflı oluyor. Çünkü pompaj sistemi ile suyu basıyoruz yukarıya. Fay hatlarının arasında o su tekrar 98 dereceye kadar değişerek kullanılıyor. Böylece ilçedeki sıcak su sarfiyatı önlenmiş oluyor. Reenjeksiyon kuyusu tamamlandı. Kozaklı jeotermal alanındaki projemiz tamamlandı. İhale aşamasına gelindi. Maliyet 8 Milyon TL.. Elimizdeki para ise 1.8 Milyon TL. 6 Milyon TL gibi bir açığımız var. Gerek Sayın Valimiz, gerekse Milletvekillerimiz o konuda bize para bulabildikleri taktirde projeyi tamamlayacağız. Bulanamazsa üç ayrı kola ayırdığımız bu projenin bir bölümünü bu yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.