NEVŞEHİR(MHA) Son yıllarda turizm yatırımları ile gündeme gelen ve isminden sıkça bahsedilen Kozaklı ilçesinde mevcut Hükümet Konağı’nın ihtiyaca cevap verememesi ile birlikte yeni bir hükümet konağı binasının yapımı gündemde.

Termal kaplıcaları ile insanlara şifa dağıtan ve her yıl binlerce insanı ağırlayan Kozaklı, turizm yatırımcılarının da gözde merkezi haline geldi. Şifalı suları ile her türlü romatizmal hastalıkların tedavi edildiği Kozaklı bu özelliği ile son yıllarda ismini yurtiçi ve yurtdışın da duyurmayı başardı.

Kozaklı'da gerek nüfus artışı gerekse fiziki gelişime paralel olarak kamu binalarının yetersizliği ve burada görev yapan kamu personelinin kısıtlı imkanlarda hizmet vermeleri tartışılır oldu.

Mevcut hükümet konağının 1954 yılından bu yana hizmet vermesi ve binanın artık işlevini yerine yetiremez hale gelmesi yeni bir hükümet konağı yapımını gündeme getirdi. Bu konuda bakanlık ile yapılan yazışmalar sonucu mevcut binanın onarımı için 2013 bütçesinden 120 bin lira ödenek gönderildiği öğrenildi.

Nevşehir’in termal turizmi ile ünlü Kozaklı ilçesine yeni ve modern bir hükümet binası yapımı için Kaymakamlık tarafından İçişleri Bakanlığı'na teklif yapıldı. Bakanlığın uygun görmesi halinde yeni bina yapımı için ihaleye çıkılacak ve Kozaklı yıllar sonra vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet verebilen bir hükümet konağına kavuşmuş olacak.