NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Kozluca Köyünde mülkiyeti Hazineye ait, toplam 198.296,40 m2 yüzölçümlü taşınmazlar; Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ağaçlandırma Yönetmeliği çerçevesinde kiraya verilecek.

Taşınmazın bulunduğu köyün nüfusuna kayıtlı olan ve o köyde oturan, köyün nüfusuna kayıtlı olan ancak o köyde oturmayan ve/veya köyün nüfusuna kayıtlı olmamakla birlikte o köyde oturan gerçek kişiler 100.000 m²’ye kadar taşınmaz için 293 TL başvuru bedelini yatırarak, Milli Emlak Müdürlüklerinden ve Malmüdürlüklerinden de temin edilebilir.

Bu kapsamda bir taşınmaz için birden fazla kişinin başvuruda bulunması halinde, gruba ilişkin başvuru bedeli üzerinden pazarlık usulü ile ihale komisyonu tarafından yapılacak arttırma sonucunda en yüksek bedeli teklif eden kişi hak sahibi olarak belirlenecek. Ayrıca, 100.000 m2’den fazlasına talip olan kişi, bu fazlalık için başvuru süresi içerisinde dilekçeyle ve 2. Madde kapsamında kalanların yatırması gereken 2.925 TL başvuru bedelini yatırarak talepte bulunabilir. Ancak, 2. Madde kapsamında kalanlardan müracaat eden olmaması halinde, fazlalığa ilişkin talep değerlendirmeye alınır. Bunların yanında yukarıda bazı sütunlarda birden fazla taşınmaz yer almakta. Bu taşınmazların her biri 2 hektarın altında kalması nedeniyle bir sütunda birden fazla olan taşınmazların birlikte talep edilmesi gerekmekte.

Tüzel kişiler ile taşınmazın bulunduğu köyün nüfusuna kayıtlı olmayan ve o köyde oturmayan gerçek kişiler 3.000.000 m²’ye kadar taşınmaz için 2.925 TL başvuru bedeli yatırarak, 358 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğinin ekinde yer alan dilekçeyle (bu dilekçe Milli Emlak Müdürlüklerinden ve Malmüdürlüklerinden de temin edilebilir).