Kulaktan Kulağa Oyunu Başladı

NEVŞEHİR(MHA) Yerel Seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi derken kapıda genel seçim var. 2015 Haziran’ın da yapılması beklenen seçimlere 1 yıldan daha az bir süre kala gönlünden Milletvekilliği aday adaylığı geçenler basın yayın kuruluşlarında, anlaşmalı internet sitelerinde boy göstermeye başlıyor.

İktidar Partisi olması itibariyle Ak Partinin bu seçimde de aday adaylığı için en çok kapısı çalınacak partilerin başında. Zira daha şimdiden kulaktan kulağa “Milletvekili Aday adayı olacakmısınız? Diyenlerde var, birilerinin kulağına kar suyu kaçırmak için uğraş sarf edenlerde.

Muhtemelen önümüzdeki yılın Şubat- Mart – Nisan aylarında daha hareketlenmesi beklenen genel seçimler öncesinde Ak Partinin yeni bir genel seçimde yine illerde temayül yoklaması yapıp yapmayacağı, bu yoklama sonuçlarına yine uymayıp genel merkezin son sözü söyleyip söylemeyeceğine gözler çevrilmiş durumda.

Çok değil 4 Yıl önceki temayül yoklamasında ilk 3 giren Ahmet Belada, Necdet Ada ve Zafer İnanır aile bile alınmamış ve bu isimlerin ardından A. Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider isimleri genel merkez tarafından açıklanmıştı.  

Söz konusu temayül yoklamasında Ahmet Belada 385, Necdet Ada 264, Zafer İnanır 251, Feride Bitirim 235, Ebubekir Gizligider 196, Mustafa Keleş 164, Mustafa Açıkgöz 134, Ayhan Apaydın 122, Murat Göktürk 122, Ahmet Kuş 107, Osman Sarıkaya 92, Mutlu Karayılan 89, Musa Doğan 80, Makbule Atlı 78, Bülent Özden 57, Oğuzhan Köylü 56,  A.Melih Özyılmaz 54, Cumhur Aslan 50, Salim Akça 46, Ayşe Paslanmaz 45,

Vahit Özdemir 42, Şenay Gök 42, Taşan Tekeli 38, Havva Koçyiğit 30, Kemal Semiz  27, Nejat Kulak 24, Derya Ünal 17 oy almıştı.

Bazılarını kamuoyunun bile tanımadığı Ak Partili Milletvekili aday adaylarından bir çoğunun yine şanslarını denemek için ya da seçim dönemlerinde bir yerden mavi boncuk alıp yeniden aday adayı olabilecekleri gözlemleniyor.

Aday adayları arasına eski il başkanlarından Ersan Erkut, eski Vekillerden Rıdvan Köybaşı’nın da katılabileceği iddia ediliyor.

Feride Bitirim, Mustafa Keleş, Nejdet Ada, Ayşe Paslanmaz, Taşan Tekeli, Derya Ünal ve Makbule Atlı gibi isimlerinde yeniden o liste de olması hiç sürpriz olmayacak gibi.