NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir il kültür ve turizm müdürlüğü ilimiz genelinde müze, ören yeri ve kütüphanelerin sorunlarını tespit ederken, bir başka çalışmada kaçak rehber ve acentelerin faaliyetlerinin sonlandırılmamsı konusunda da çalışmalarda bulunuyor. İl müdürlüğünün Vatandaşı ilgilendiren bir diğer çalışması ise hazineye ait araziler üzerinde bulunan su kuyusu ve mandıraların tespit edilmesi oluyor.

Bölgemizde bulunan Müze, Ören yeri ve Kütüphanelerin karşılaştıkları sorunları tespit etmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürü Velettin Birsöz tarafından yerinde denetimlere devam ediliyor. Tespit edilen sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Müdürlüğün diğer bir çalışmasında Nevşehir Rehberler Odası ve Kapadokya Seyahat Acentesi Birliğinden oluşturulan komisyonca Bölgede yürütülen Kaçak Rehberler ile Kaçak Acentelerin denetimleri bu dönemde de devam edildi. Söz konusu denetimlerde tutulan tutanaklara ilişkin hazırlanan ve Valiliğince onaylanan İdari yaptırım karar tutanakları ilgililere gönderildi.

Müdürlük ayrıca, Hazineye ait kiralanacak ve satılacak yerler ile şahıslara ait su kuyusu, mandıra açılması gibi taleplerin mahallinde incelenmesi ve rapor hazırlanması sürüyor.