Türkiye genelindeki yerel yönetimler içerisinde en uzun süreli kültür ve tarih araştırmalarını kapsayan dergi konumundaki Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisinin 17. Sayısı önümüzdeki günlerde dağıtılacak. Halen basım aşamasında olan dergi, yine birbirinden farklı konuları ile okuyucularına, Nevşehir'in kültürel zenginliklerini tanıtmayı sürdürecek.

Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisinin imtiyaz sahipliğini de yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in önsüzü ile başlayan derginin 17. sayısında, birbirinden  farklı konulara yer veriliyor.

10 kişilik bilim adamından oluşan danışma ve hakem kurulunun denetiminde 4 kişilik yayın kurulu ile yayına hazırlanan Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi'nin 17. sayısında,    emekli eğitici ve araştırmacı Mustafa Kaya,  “Nevşehirli Şair Süleyman Hayri Efendi ve Şair Kani’nin dört şiiri “ ve  “Kapadokya Mimarisinde Kullanılmış Simgeler ll”, Prof.Dr. Zizolas,  “Kapadokya’nın Hristiyanlık Düşüncesine Katkısı”, Prof. Dr. Emrullah Güney, “Kozaklı; Şifalı Sular Cenneti”, emekli eğitimci ve gazeteci-araştırmacı yazar Oğuz Özdem,  “1913 Salnamesinde Nevşehir”,  Araştırmacı Yazar Ali Akuzun,  “Ürgüp’ de Tandır Kültürü”, Dr. Abdullah Tuncer Gürbüz,  “ Ürgüplü Gazi Mustafa Fevzi Taşer’in Çanakkale Muharebelerindeki Hatırası,  Ali Rıza Kır, “Nevşehirimizde İz Bırakanlardan ; Diş Hekimi Feridun Durukanlı”,  Mustafa Fırat  Gül,  “Nevşehir’in Doğuşunda Damat İbrahim Paşa’nın Faaliyetleri”,  Araştırmacı, Gazeteci-Yazar Osman Aytekin , “Hakkı Atamulu’nun Gözünde Derinkuyu “, Emekli eğitimci , araştırmacı –yazar Mustafa Dinleyen,  “ Kahve ve Nevşehir Kahvehaneleri”, Ahmet Kutlar, “Güvercinlik Vadisi Uçhisar “ ve  Fatih Kürk ’de “Yayınlarla Kapadokya”  konulu makalelerini okuyuculara aktarıyorlar.