19 mart Cumartesi günü Anadolu İmam Hatip Liseleri ve ona gönül verenler tarihi bir gün yaşadı.

Her sene MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen Anadolu İmam Hatip Liseleri arasındaki yarışmalar bu sene de ilimiz Nevşehir'de gerçekleştiriliyor.

Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği Genç Sada Kuran-ı Kerim’i  Yüzüne Okuma, Genç Bilaller Ezan Okuma ve  Kuran’ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışmaları Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu yarışmalarda manevi atmosfer herkesi çok duygulandırdı. Okul müdürü İbrahim ÇİFTÇİ’nin açış konuşmasıyla başlayan yarışmaların Seçici Kurulu Avanos İlçe Müftüsü  FİDAN başkanlığında  hafız Bekir SÜRMELİ,hafız Mustafa AYDOĞAN ve kurayla seçilen iki meslekçi öğretmen oluştu.

Çok çetin ve iddialı yarışmacıların değerlendirmesinde Seçici Kurulun da zorlandığı görüldü. Yarışmalar sonucu Sada Kuran-ı Kerim’i  Yüzüne Okuma’da Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesinden İsmail Hakkı KÖSE,  Genç Bilaller Ezan Okuma’dan Gülşehir  Anadolu İmam Hatip Lisesinden Durmuş Emre ŞİMŞEK, Genç Muhafızlar Hafızlık’ta ise  Merkez  Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ramazan ŞEKER birinci olmuşlardır.

Yarışmaların  birincileri bölge yarışmalarında Nevşehir’i temsil edeceklerdir. FİB Haber olarak yarışmaya katılan ve özellikle birinci olan gençlerimizi kutluyor onlardan bölge yarışmalarında da başarı bekliyoruz.