Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarına kayıtlar başladı. Kayıtların ardından 24 Haziran tarihinde ilk ders başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşecek yaz Kur’an kurslarına kayıt için yaş ve okul şartı aranmayacak. Her yaştan insanlar yaz Kur’an kurslarında Kur’an eğitimi alabilecek.

Kur’an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer alacağı kurslarda Diyanet İşleri Başkanlığı, Dinimi Öğreniyorum, Elif-Ba ve Kur’an öğrenme CD’lerini ücretsizolarak öğrencilere dağıtacak. Kurs süresince il spor müdürlükleri işbirliğiyle öğrencilerin çeşitli alanlardaspor yapmalarına da imkan sağlanacak.

Üç dönem halinde düzenlenen yaz kursları 23 Ağustos’ta sona erecek.

İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açıklamada, 24 Haziran’da kuran kurslarının başlayacağını belirterek, ailelerin çocuklarını camilere ve kuran kurslarına göndermelerini istedi. 2012-2013 eğitim öğretim yılının sona erdiğini hatırlatan Öztürk, çocuklarımız hak etmiş oldukları yaz tatiline başladılar. Ama tatil tamamıyla vakti öldürmek anlamına gelmez, vakti en güzel şekilde değerlendirmek anlamına da gelir. Gezecekler, oynayacaklar, dinlenecekler ama biz onlara bu güzel vakitlerini daha güzel bir şekilde değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Nevşehir İl Müftülüğü olarak bütün Kuran kurslarında camilerde yaz kursları başlattıklarını kaydeden Öztürk, kayıtların 17-24 Haziran tarihleri arasında yapıldığını söyledi. Öztürk, velilere de tavsiyelerde bulunarak, çocuklarını camilerimize ve kuran kurslarımıza yönlendirsinler. Bu küçük yaşta alacakları bir İslami eğitim, dini eğitim, kuran eğitimi, camiye gelmeleri, camiyi görmeleri ilerde onların maneviyat dünyasında çok büyük tesirler icra edecektir ifadelerini kullandı. Öztürk şöyle konuştu: “Ecdadımız ağaç yaş iken eğilir demiş. Küçük yaşta yapılması gerek, bu eğitimin mutlaka verilmesi gerekiyor. Biz camilerimizde kuran kurslarımızda bütün arkadaşlarımızla hizmete hazır bekliyoruz. Sadece onlar T.C. kimlik numaralarıyla gelecekler. Hiçbir prosedür istemiyoruz. Yaş sınırı da yok hangi yaşta olursa olsun müracaat edebilirler. Biz onlara hangi seviyede iseler ona göre onları sınıflara ayıracağız ve onlara din, kuran eğitimi vereceğiz. Sadece camilere kuran kurslarına çocuklarını emanet etmeleri kâfidir. Küçük yaşta bir şeyin öğrenilmesi taşa yazı yazma gibidir asla bir daha unutulmaz.” Ayrıca Müftü Öztürk, Kuran kurslarına gelecek çocuklara istedikleri spor dalında da eğitim verileceğini söyledi.