Kutsal Topraklarda Bu Yazılar Şok Ediyor...Hira Dağı’ndaki mağaralar önündeki duvarlara yazılan Türkçe yazılar dikkat çekiyor. 

Hira Dağı'nda çekimler yapan özel bir televizyon ekibinin objektiflerine takılan detay Nevşehirli bazı duyarsız kişilerin ayıbını ortaya çıkardı. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) ilk ayetlerin indiği ve Cebrail meleğinin Hz. Muhammed’e ilk kez görünür olduğu Hira Dağı’ndaki mağaralar önündeki bazı duvarlara yazılan Türkçe yazılar dikkat çekiyor. Bölgeye giden bazı Türk vatandaşlarının adını, memleketini ve bulundukları ilin plaka numarasını yazdıkları görülüyor.

Hira Mağarası'na yakın alanda kayalıklara yazılmış olan "Avşar Şen- Derinkuyu"  ve "Oğuz Nevşehir-50" gibi yazılar toplumumuzun ne denli duyarsız ve saygısız olduğunu Dünya'ya ilan ediyor.

Ülkemizde ve şehrimizde sıkça rastladığımız yerli yersiz duvar yazılarını anlaşılan fazlasıyla alışkanlık haline getiren şahıslar kutsal mekanlarda da bu duyarsızlıklarını gösterdi.

KUTSAL TOPRAKLARDA TÜRKÇE YAZILAMALAR

Dün akşam yayınlanan bölümde ise izleyenleri şaşkına çeviren bir detay vardı. Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında Hz. Ebu Bekir ile birlikte müşriklerden gizlendikleri ve üç gün süreyle kaldıkları Sevr Mağarası önündeki bazı duvarlara yazılan Türkçe yazılar dikkat çekti. Bölgeye giden bazı Türk vatandaşlarının adını, memleketini ve bulundukları ilin plaka numarasını yazdıkları görüldü.