Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan´ı ziyaret etti.

Litvanya ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir´e gelen Bruzga, beraberinde işadamı Yakup Dinler ile birlikte Vali Mehmet Ceylan´ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Büyükelçi, Bruzga amacının Litvanya Türkiye arasında olan ilişkileri ve iş birliğini konuşmak olduğunu söyledi. Bruzga, “Özellikle Litvanya ve Nevşehir arasında olabilecek iş birliği fırsatlarını konuşmak üzere buraya geldik. Kapadokya´yı esasında Litvanya´yı, Litvanyalıları ilgilendiren bir bölge. Ve tabi ki Litvanyalılar bu bölgeye turist olarak geliyor. Buraya diğer bir geliş amacım, buradaki insanlarla tanışmak, insanları görmek ve güzel iş birliği fırsatları örneklerini araştırıp bunları daha geniş bir şekilde geliştirebilmek” diye konuştu.

Litvanya çok fazla Türk insanları tarafından henüz keşfedilmemiş bir ülke. Nevşehir´deki insanları ve Litvanya´daki insanları birbirleriyle buluşturmak ve insanlar daha fazla seyahat etsin, daha fazla çeşitli bölgeleri ziyaret etsin” diye konuştu. Kapadokya´ya direkt uçuşların olması gerektiğini ifade eden Bruzga, “Litvanya´dan en çok turist Kapadokya´ya Akdeniz bölgesinden geliyor.  Düşüncemiz şu ki artık Litvanya´dan sadece Kapadokya´ya özel seyahatleri başlatmamız lazım. Ve bunun için sizin yardımınızla biraz daha fazla reklam yaparak Litvanya´dan turistleri direkt olarak Kapadokya´ya getirmeye başlayabiliriz” şeklinde konuştu. Ayrıca bu ziyaretler hem iki ülke arasındaki dostlukları ve iş birliğini arttıracağı gibi aynı zamanda bir takım yeni hem ticari hem de turizm açısından potansiyelin ortaya çıkmasına vesile olacaktır diye düşünüyoruz. Yakup Dinler' de inşallah önümüzde ki günlerde Litvanya Fahri Konsoloslu olarak da atanması durumunda bu ilişkiler daha da hareketlenecektir diye düşünüyoruz. Önümüzdeki ilk programda biz burada turizmcilerle birlikte Avrupa´ya ve özellikle Litvanya´ya, Belçika ve Hollanda´ya workshop yapmayı düşünüyoruz. Ve bununla ilgili planlamalarda başladı.

İnşallah oradaki turizmcilerle birilikte ve acentelerle birlikte bizim buradaki turizmcileri bir araya getirerek hem bağlantı kurmalarını hem de bölgenin tanıtımını da birebir yapılacak temaslarla sağlamayı düşünüyoruz. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde bunu geçekleştirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Vali Ceylan, ziyaretin anısına Bruzga´ya çini tabak hediye etti.