NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de yaklaşan yerel seçimler öncesinde muhtarlığa ilgi arttı.

Muhtarlar Derneği federasyonunun yaptığı girişimlerin sonucunda Muhtarların asgari ücret tutarında maaş alacak olması ister istemez muhtar adaylarının iştahını kabarttı. Bu durum yerel seçimlerde de kendisini gösterecek. Zira geçtiğimiz yerel seçimlere nazaran 2014 Seçimlerinde muhtar adaylarının sayısının hissedilir ölçüde artması bekleniyor.

Konuyu değerlendiren Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, 2014 yerel seçimlerinde muhtar adaylarının muhtarların geliştirilen maddi imkanları doğrultusunda haliyle artacağına katıldığını ifade etti.

Maaştan ziyade mahallesine, köyüne, beldesine hizmet götürmek isteyen insanların muhtarlığa ilgi göstermeye devam edeceklerini belirten Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, “Tabi ki muhtar maaşlarındaki iyileştirme ister istemez muhtar adaylarının da sayısını artıracak. Daha şimdiden muhtar adaylarının sayısının arttığını söylemek yanlış olmaz. Mahallesine, Köyüne ve nüfusu 2000 in altına düşüp beldesi muhtarlık haline dönüştürülecek olan beldelerimizde muhtar adaylarının sayısının artacağını düşünüyorum. Kimileri hizmet için, kimileri de ister istemez muhtar maaşlarına yapılan zammı düşünerek aday olacakları ortada. Öte yandan yerel yönetimlerle muhtarlarımızın işbirliği içerisinde olarak bundan sonraki süreçte mahallelerine, köylerine ya da beldelerine daha iyi hizmet götürme fırsatı elde edeceklerini düşünüyorum” diye konuştu.