Nevşehir-Gülşehir İlçesi Dadağı Köyü ve Gümüşyazı köyünde yer alan Linyit Köömür işletmeleri teker teker kapanıyor Geçen yıllarda yaklaşık 150 işçinin çalıştığı 3 vardiyalı sistemle çalışan Dadağı-Alemli Köyleri Alçılar Madencilik'e bağlı Linyit kömür işletme tesisi kapanmış yaklaşık 150 kişi işsiz kalmıştı. Bir çok aile parçalanmış bir duruma düşmüş, İşçilerin bir kısmı Edirne, Çorum, Samsun, Kırıkkale gibi bölgelerdeki maden ocaklarına çalışmaya gitmişlerdi.

Bugün Gülşehir Gümüşyazı köyünde bulunan Elmas Madencilik'e bağlı ve 50 işçinin çalıştığı Linyit işletme tesisi de işçilere gönderdiği ihtarnamelerle işletmenin kapandığı duyurarak iş ahitlerin feshedildiğini bir mektupla mektupla beyan etti.

Linyit yataklarının Rezerv durumlarının ve pazarlamalarının da iyi olmasına rağmen neden kapanmaktadır. Gümüşyazı köyünde bulunan Elmas madenciliğe ait İşletme 50 işçi çıkardığı için 50 aile işsiz kaldı.

Gerekli önlem ve tedbirlerin alınarak bir an önce İşletmelerin faaliyetlerin başlaması bölgemizde ekonomik canlılığı artıracaktır. İş yeri sahipleri ve yetkilililerin bu yönde önlem almaları gerekmektedir.
Gulsehir Haber