Valilik Şeref Defterini imzalayan Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

  

    Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, Valilik Makamında Vali SAVAŞ'tan Nevşehir hakkında detaylı brifing aldı.Vali Abdurrahman SAVAŞ, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK'e ziyaret hatırası olarak Avanos topragından yapılma Hitit anforası hediye etti.

Bakan Şimşek daha sonra Nevşehir Belediyesini ziyaret etti...

Nevşehir ziyaretinde önce Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, burada gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nevşehir Belediyesi’ne gelişte Belediye Başkanı tarafından karşılanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra Zabıta Müdürlüğü tören mangasını selamladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek e Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver brifing vererek Nevşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.Ünver Bakan Şimşek e şu açıklamlarda bulundu:-Ünver, Nevşehir’ de hizmetlerin verimliliği açısından her kesim ile uyumlu bir çalışma örneğinin gösterildiğini dile getirerek “Ortaya konulan siyasi düşünce ile bugüne kadar başımız dik, alnımız açık olarak bir siyasi çalışmanın içerisinde olduk. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimizin tüm kabine üyelerine teşekkür ediyoruz. Özellikle 8-9 yıllık süreçte 1 milyar lirayı aşkın bir yatırım sağlandı. Önümüzdeki dönemde de projelendirdiğimiz yatırımlar ise 1 milyar lirayı aşıyor. Kısa süre içerisinde bu yatırımları da hayata geçireceğimize inanıyorum. “dedi.

Nevşehir’in köklü kültür ve medeniyetlere sahip kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Ünver, TOKİ ile işbirliği halinde yürütülen Nevşehir Kalesi ve çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan araştırma ve incelemeler ışığında 780 bin metrekarelik bir alanda 113 metre yüksekliğe sahip dünyanın en büyük yeraltı kentinin tespit edildiğini aktardı.

Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK Valilik Belediye ziyaretleri sonrasında  Akşam yemeği ve akşam namazının ardından, saat 20:00 da Konferans vermek üzere Kapadokya Kültür Merkezine gittiler.
Bakan Şimşek'e AK Parti İl Başkanı Av.Kazım Sunar,Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve bazı Daire Müdürleri de ev sahipliği ve eşlik ettiler.