15 Temmuz 2016 hain darbe girişimine karşı bir tepki de Nevşehirli hemşehrimiz  Ceyhun CİVELEK’ten geldi. 2014 – 2016 akademik yılları arasında İstanbul Maltepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı olarak yaklaşık 11 bin öğrencinin temsilciliğini yapmış olan Ceyhun CİVELEK’in Maltepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı adına darbe girişimine karşı yayınladığı bildiri şu şekildedir :
15 Temmuz 2016 gecesi başlayan, demokrasimizi,  milletimizin iradesini ve hükümetimizin yönetimini hedef alan, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden vatan hainlerince düzenlenen darbe girişimiyine milletimizin iradesi ve hükümetimizin müthiş risk yönetimiyle bertaraf edilmiştir.Bu alçak darbe girişimi sadece demokrasimize, milletimize ve hükümetimize karşı değil Türk gençliğine,Türkiye’nin geleceğine yani bizlere karşı yapılmıştır.
Maltepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı olarak Türkiye gençliğini,milletimizin geleceğini hedef alan bu sinsi darbe girişimini nefretle ve esefle kınıyoruz. Milletimizin ve millet tarafından seçilmiş hükümetimizin her zaman yanında olduğumuzu ve bu değerlere tıpkı ülkemiz için canını vermiş aziz şehitlerimiz, bu vatan için canını hiçe saymış gazilerimiz gibi sahip çıkacağımızı, gerekirse vatanımız,milletimiz için canımızı vermeye hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna ve hainlere bir kez dahabildiriyoruz.
Vatanımızı,milletimizi,bayrağımızı alçakça hedef alan darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Personelimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır ve başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla.

T.C. Maltepe Üniversitesi
 2014 – 2016 Öğrenci Konseyi Başkanlığı