Mardіn'іn Dargeçit ilçesindeki evinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden baraj işçisi Kürşat Metin (56), doğum yeri olan Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde toprağa verildi.

Yaklaşık 4 yıldır Dargeçit ilçesindeki Ilısu Barajı'nda çalışan Kürşat Metin'in diğer işçiler gibi terör örgütü PKK tarafından işi bırakması yönünde mektupla tehdit edildiği iddia ediliyor. Mektupta, "5 Ocak 2015 tarihine kadar her kim o barajda çalışmayı bırakmaz ise can kaybı için sorumlu değiliz." cümlesinin yazılı olduğu ileri sürülüyor.

Dargeçit'te yaşadığı evinde gece vakti uğradığı silahlı ve bıçakla saldırıda öldürülen Kürşat Metin’in cenazesi, ilk olarak otopsi için Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otopsi sonrasında ise kardeşi Feridun Metin tarafından hastane morgundan alınarak memleketi Nevşehir’in Kozaklı ilçesine getirildi. Kozaklı merkez Altınsu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına; Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Celalettin Güven, kardeşi Feridun Metin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kürşat Metin’in cenazesi, Kozaklı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"KARDEŞİMİ PKK KATLETTİ"

PKK tarafından öldürüldüğü iddia edilen işçi Kürşat Metin’in kardeşi Feridun Metin, Mardin’in Dargeçit ilçesinde bulunan Ilısu Barajı'na işçi olarak giden kardeşi Kürşat Metin'in, PKK tarafından katledildiğini ileri sürdü. Feridun Metin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan 'Kobani'ye, PKK’ya selam vereceğine' Türk topraklarında şehit düşen Müslüman Türk kardeşlerine sahip çıkmasını istediğini ifade etti.

Meclis’te grubu bulunan veya bulunmayan bütün siyasi parti liderlerine de seslenen Metin, "Çözüm süreci diye tüm milleti aldatmanın bir anlamı yoktur. Bizi bu hale getiren hükümettir, Selahattin Demirtaş’tır. Selahattin Demirtaş’a yaptığım açıklamada, "Ben Diyarbakır’a tek gittim, korkum yok. Eğer senin de gücün yetiyorsa Kozaklı’ya geleceksin." demiştim. Buraya gelip failleri de bana teslim edeceksin. Failleri bana teslim edersen alnından öperim." dedi.

"TEHDİT MEKTUBUNU HERKES BİLİYORDU"

Mardin’in Dargeçit ilçesinde Devlet Su İşleri'nin yaptırdığı Ilısu Barajı inşaatında çalışanlara tehdit mektupları geldiğini söyleyen Metin, "Bu mektuplar DSİ tarafından bakanlığa ve hükümete de iletilmiştir. Ama buna karşın net bir cevap verilmemiştir. Türk vatandaşları korunmuyor, sahipsiz kalmıştır." dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A ÇAĞRI

Kardeşinin pusuya düşürülerek öldürüldüğünü kaydeden Metin, "Evinde 3-5 kişi tarafından katledilmiştir. Önce kurşun sıkılmış, sonrada ölmediğini düşündüklerinden bıçaklanmıştır. Diğer işçiler Cuma günü saat beşte tatil sonrasında yakın bölgelerdeki evlerine gitmiş. Kardeşim takip edilip tek başına kalınca katledilmiştir. Bunu ve kimin yaptığını Selahattin Demirtaş adı gibi biliyordur. Ben Selahattin Demirtaş’a tekrar sesleniyorum failleri ya teslim edecek, ya da etmeyecektir. Ederse kendi kazanır." diye konuştu.

BUGÜN