AK Parti Ekonomi İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un öncülüğünde hazırlanan “Kent Ekonomileri Forumu” adlı proje kapsamında Nevşehir’de, “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu” toplantısı Erciyes Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesi işbirliğinde Yrd.Doç.Dr. Ahmet Hasköse'nin moderatörlüğünde Dedeman Otel'de gerçekleştirildi.gerçekleştirildi.

Kapadokya Dedeman Otelde yapılan Foruma AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar,Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz,AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, birçok sivil toplum kuruluşu, akademisyen katılım gösterdi. 
Burada açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım sunar:
Bildiğiniz üzere Ak Parti Bu güne kadar Gücünü Milletten almış, Yaptığı Her önemli icraatta Milletin Görüşüne müracaat ederek, Milletinin istek ve düşüncesi Doğrultusunda Politikalar üretmiş bir Partidir. Adalet ve Kalkınma Partisi katılımcı demokrasinin işletilmesi için yeni bir ekonomik projeyi daha hayata geçirmektedir.

AK Parti Ekonomi İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın, Numan Kurtulmuş’un öncülüğünde hazırlanan Kent Ekonomileri Forumu adlı proje, bir yerel inisiyatif hamlesi olarak uygulamaya konulmuş olup, 'gönüllü, katılımcı, istişarî ve sivil bir oluşum' olarak tanımlanan forumun, kentlerin kendi güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak stratejik önceliklerinin belirlenmesi, öz yeteneklerinin ortaya çıkartılarak harekete geçirilmesi için, illerde ekonomik hayatla ilgili tüm kesimleri bir araya getirerek ortak hedefler ve politikalar oluşturulmasına katkı sağlaması amaçlanmaktadır.
Bildiğiniz gibi 21. Yüzyıl ekonomide rekabet yüzyılıdır. Bu rekabetin temelini de “Kent Ekonomileri” oluşturmaktadır. Her kent, kendi öz yeteneklerini keşfederek, mukayeseli üstünlüklerine dayanan, sürdürülebilir bir kalkınma stratejisiyle diğer kentlerden farkındalığını ortaya koymak durumundadır. 
Bu anlayışla “Kent Ekonomileri Forumu”, Türkiye’de kendi yerel potansiyelinden beslenen “Marka ve Yıldız Kentler” oluşturmayı hedeflemektedir.
B
u Kent ekonomi Forumları ilimizde Yılda İki defa düzenlenecek olup, Kentimizin ekonomisine katkı sağlayan Başta İşadamlarımız olmak üzere, Meslek Odalarımızı, üniversitemizi, Belediyelerimizi, Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Organize sanayi Bölgesi Yöneticilerini, Sendikalarımızı ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızı Bir araya getirerek kentimizin ekonomik yapısını masaya yatırım kendi öz kaynaklarımızın ortaya çıkarılması, kentimizde öne çıkan sektörlerin belirlenmesi, kentimizin 2023 hedelerine ulaşmasında yerelde yapılması gerekenler, devletten alınması gereken teşvik ve yardımlar, yapılması gereken yatırımlar, önümüzdeki Ekonomik Kalkınma Sürecinde Nelerin Yapılması Gerektiği veya nelerin yapılmaması gerektiği konuların Ortaya çıkarılması için yapılan bir istişare toplantısı formatındadır. yılda iki defa düzenlenecek olması, her toplantıya farklı kesimlerin davet edilecek ve bu şekilde Kentimizin ekonomisine katkı sağlayan Kanaat önderlerinin görüşü alınarak kentimizde ekonominin canlanması Yaşam Standardımızın yükseltilmesi için projelerin Hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstlenecektir dedi.