Mason Locası Büyük Üstat'ı Ömer Köker ve tüm Masonlar Yeni Mabedlerinin tahsis törenini gerçekleştirmek ve "Büyük Buluşma" sempozyumu adı altında ayin düzenlemek için Kapadokya Dedeman Otelinde buluştu. Buluşmadan önce Köker'in Masonlara gönderdiği davetiyede şu ifadeler yer aldı;

"Sevgili Kardeşlerim,

Sizleri, sevgili hemşirelerimiz ve yeğenlerimiz ile birlikte, 23-26 Nisan 2015 tarihleri arasında ‘Kapadokya’da “Büyük Buluşma’ya” davet etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum.

Vadiler, Localar ve Kardeşlerimiz arasındaki bağları güçlendirecek, yurt dışından gelecek kardeşlerimizin katılımları ile Dış Obediyanslarla ilişkilerimizi geliştirecek ‘Büyük Buluşmamız’ kapsamında ayrıca “4.Uluslararası Masonluk Sempozyumu” da yer alacaktır. “Back To Anatolia” ana başlığı altında gerçekleştirilecek sempozyum süresince, uygarlık tarihinde daima ilk olmanın şereflerini yaşayan Anadolumuzun ezoterik kökleri, «Çağlar Boyunca Anadolu’da Masonik Düşüncenin İzleri» ve «Anadolu’ya Akan Kültür Nehirleri ve XIII. yy Anadolu Aydınlanması» alt başlıkları altında incelenecektir.

Sempozyumun ilk gününde ‘Anadolu’da Dünya’nın Bilinen En Eski Mabedi, Urfa Göbeklitepe Yerleşkesi ve 12000 yıl önce Anadolu’da Masonik Motifler’ konusu ile başlayarak, antik Mısır ve antik Yunan kültürlerinde Kutsal Kavramı ve antik gnostik dualizminin Anadolu’daki izleri, ikinci gününde ise ‘Gnostik ve Hermetik Bilgeliğin Karanlık Çağlardaki Varoluş Mücadelesi’ başlıklı konferans ile başlayarak, ‘Ayyarun, Fütuvve ve Ahilik, ve Anadolu’da Süleyman Mabedi’nin Fakir Askerleri, Templiyerler’ konusu ile karşılaştırmalı olarak yerli ve yabancı kardeşlerin tebliğleri ile irdelenecek, ‘Mevlana’nın Düşünce Dünya’sı ve Şems-i Tebrizi’ ve ‘Meslek ve Maneviyat: 19-20 yüzyıl Anadolu’da Fütüvvet, Ahilik ve Tasavvuf Kavsağında Loncalar’ konularının sunumu ve sonrasında düzenlenecek panel ile gerçek bir kültür şölenine dönüşecektir.

Fikri etkinlikler, «Dünyanın En Eski Melodisi» ve «Kutsal Ruhların Dansı; Orpheus ve Eurydike Efsanesi» gibi müzikal gösteri ve sunumların yanı sıra, yöreye özgü sembolik bağ bozumu şenlikleri gösterisi, balon gezileri ve Kapadokya’nın turistik zenginliğini ön plana çıkaran açık hava müzelerinin ziyaretleri ile program taçlandırılacaktır.

Büyük Buluşma kapsamında yer alacak bir diğer önemli ve tarihi etkinlik de, Kapadokya antik “Sinasos” kentinde (Mustafapaşa) düzenleme çalışmaları süren ve gelecekte 234 No'lu Erciyes Özel Muhterem Locasının çalışmalarını sürdüreceği, ‘orijinalinde doğal bir mağara olan’ Yeni Mabedin çalışmalara tahsis töreni olacaktır.

Büyük Locamızın desteği ile Ankara Vadisi Yönetim Kurulunun başkanlığında, Erciyes Özel Muhterem Locası’nın koordinatörlüğünde yürütülmekte olan bu kapsamlı organizasyonun irtibat Locaları, İstanbul Vadisi’nden Ahenk, Ankara Vadisi’nden Bilgi ve İzmir Vadisi’nden Eylem Muhterem Locaları’dır.

Türkiye Büyük Locasının bünyesindeki Localarımız ve Kardeşlerimiz tarafından yaratılan güçlü düşünsel iklim sayesinde biriken kültür hazinemizin bir değerli halkası olacak bu etkinliğe katılımınızı diler, katkısı bulunan tüm Kardeşlerime canı gönülden teşekkür ederim.

Görüşmek dileği ile hepinizi kucaklarım.

Ömer Köker
Büyük Üstat"





















Gundem 50