29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bazı temsilcileri Anıtkabir'de görülen Türkiyeli Masonlar, dün akşam (2.11.2013) yabancıların da katıldığı çok gizli bir toplantıda buluştu. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası tarafından "Cumhuriyetimizin 90. Yıl Kutlama Balosu" adı altında Amerikan oteller zinciri JW Marriott Otel'de düzenlenen gizli toplantıya bine yakın yerli ve yabancı Mason katıldı. Büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen esrarengiz toplantıyı İsmail Uğur ve Kenan Adem Kızılağıl görüntüledi.

Kuş uçurtulmadı

JW Marriott Ankara'da düzenlenen Masonların gizli toplantısında yüksek güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Katılımcıların özel davetiyelerle ve kimlik kontrolleriyle salona alındığı toplantıda, locaların adlarının da yer aldığı 50'den fazla masa yer aldı. Mason Büyük Üstat Kaymakamı Mete Gürler'in de katıldığı toplantının ev sahipliğini ise bir dönem içi boşaltılmış banka patronlarını da savunan Mason Büyük Üstadı Avukat Ömer Köker yaptı.

Elçilik araçları da var

Masonların gizli toplantısının yapıldığı sırada, yabancı diplomat ve konsolosların kullandığı yeşil plakalı araçların da giriş çıkış yaptığı görüldü. Davetlilerin büyük bir kısmının otel otoparkına açılan arka kapıdan giriş yaptıkları gözlendi.

Personel bile bilmiyor!

Özel Güvenlik görevlilerinin, fotoğraf makinelerinin içeri alınmasına izin vermediği gözlenirken, sebebini ise "Çok önemli bir toplantı var" diyerek açıklamaları ise dikkat çekti. Salona girmeyi başaran iki gazeteci birkaç saniyede fark edilip dışarı çıkartıldı. Fotoğraflar o birkaç saniye içinde cep telefonu ile çekildi. Localarında gizlice dar kapsamlı toplantılarda bir araya geldiği bilinen masonların böylesine büyük çapta bir toplantı düzenlemeleri sık rastlanan bir durum değil.

Votka eşliğinde Kuzu Tandır

Masonların 90. Yıl Kutlama Balosu etkinliği yemek menüsüyle de dikkat çekti. Zeytinyağlı Yaprak Sarma'dan Közlenmiş Biber Salata'ya kadar 8 çeşit mezenin yer aldığı etkinlikte ara menü olarak Paçanga Böreği, ana yemek olarak ise 6 saat kısık ateşte pişirilmiş Kuzu Tandır servis edildi. Birbirinden farklı alkollü içeceklerin de yer aldığı etkinlikte Karamel Soslu Çikolatalı Pasta da ikram edildi.

İşte o gizli toplantıdan kareler:


Haber Kaynağı: Haber10-Özel
Kaynak: habername.com

Not: Toplantıya katılan, kurumsal mason örgütlerinde ismi bilinenlerin dışında iş, sanat, medya ve bürokrasideki kişilerin isimlerini etik olarak yayınlamıyoruz. Bilgi ve fotoğraflar haber10.com kaynak gösterilerek alıntılanabilir.