MEDAŞ, elektrik tellerine değen ağaçları kesmeye devam ediyor...

MEDAŞ, Nevşehir den sonra şimdi Derinkuyu ilçesinde elektrik tellerine değen ağaçların dallarını kesmeye devam ediyor. Elbette ki bu çalışma herkes için doğru ve bu bağlamda MEDAŞ a söylenebilecek eleştirecek bir şeyimiz yok ... Bu birincisi fakat burada iki önemli husus var. Önce eğer Kablolar yer altına döşenmiş olsa Bu ağaçları kesme problemleride yaşanmayacak yada Mümkünse MEDAŞ yetkililerine sesleniyoruz Tamda Taksimde ağaç kesildi diye çıkan olay ve eylemlerle ülke gündeminde Gezi Parkı sıcaklığını koruduğu bu dönemde bunu akli selim mantıklı düşünen biri yapmaz ki Derinkuyu daki kesilen ağaçların budamadan çok gelişi güzel ağaçların kafalarının taranarak kesildiğini görün vatandaşlar doğal olarak çıldırıyor.MEDAŞ tan istemimiz ya Kablolarınınızı günün şartlarına uygun olarak yer altına döşeyiniz yada ağaçları kesecek değil budayacak şahıslarınız ya bu işten azıcık olsun anlamış olsunlar yada Tarım İl Müdürülüğünden oda olmassa Yerel Yönetimden Lütfen bir destek isteyiniz.


Bu hassasiyeti göstermesseniz bu konuda daha önce haklı olarak önyargılarıda oluşan Vatandaşlarımıza laf anlatamassınız...
İşte yerel bir haberde bakın nasıl yapıldı bu haber:

DERİNKUYU’DA AĞAÇLARI İZİNSİZ KESTİLER

MEDAŞ ekiplerinin Derinkuyu ilçesinde ağaçları izinsiz kestiği iddia edildi.

MEDAŞ ekipleri Niğde Yolu güzergâhında bulunan 10’un üzerinde ağaçları İlçe belediyesine haber vermeden kestiği ileri sürüldü.İlçe Belediyesinin haberi olmadan ağaç dallarının elektrik kablolarına zarar vermesi nedeniyle kesildiği iddia edildi. Ayrıca aynı güzergâhta İlçe Tarım Kooperatifi bahçesinde bulunan ağaçların dalları da kesildi.Kesilen ağaçlarla ilgili olarak ilçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca ile Belediye Başkanı Ahmet Balcı Niğde yolu üzerinde kesilen ağaçlarla ilgili inceleme yaptılar.

MEDAŞ ekipleri Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyünde de geçen yıl Eylül ayında izinsiz ağaçları kesmişti.

http://www.derinkuyuhaber.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2146&Itemid=2#easyform