Öncelikle MEDAŞ ta yaşanılan bu çok olumlu gelişmeleri bizzat FİB Haber Merkezi olarak yaşıyor olmamaız bizleri Nevşehir halkı olarak çok mutlu etti ve ilerisi için umutlandırdı.Tüm sorularımıza samimi cevaplarla tüm kamuoyunu aydınlatan duyarlılık gösteren MEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Can Atacan a teşekkürü bir borç biliyoruz...

Şimdi gelelim sual ve cavaplarına...

FİB
SORU:

1- Göreme ve çevresinde yaşayan elektrik kesintileri nedeni ile turizm sektörü temsilcilerinin sıkıntıları oluyor. Bunun sonucu da kuruma karşı olumsuz bir bakış açısı gelişiyor. Bu soğukluğu gidermek için düşündüğünüz şeyler var mı? Basın yolu ile de paylaşırsanız iyi olur. 

4- Yaz boyunca bakım olmasına rağmen küçük bir yağmur durumunda kesinti olduğunda insanlar, daha da kış bastığında ne olacak diye endişeleniyor. Bu durumda ne yapılabilir?

MEDAŞ YANIT:

Meram Elektrik Dağıtımı A.Ş. olarak yılın 365 günü her türlü iklim koşulu altında zor ve tehlikeli bir görevi yerine getirirken kesintisiz, kaliteli ve güvenli elektrik enerjisi sunmak için çalışıyoruz.

Söz konusu çalışmalar hiç durmadan ve düzenli olarak yapılması gereken bakım çalışmalarının yanında ani gelişen arıza durumlarına da müdahale etmeyi gerektiren işleri de kapsamaktadır.

Hizmet verdiğimiz geniş coğrafyada tüm kurum ve kuruluşlarla en etkin koordinasyonu gerçekleştirerek halkımızın ihtiyaç duyduğu ve vazgeçilmez bir unsur haline gelmiş olan elektrik enerjisini yukarıda da belirttiğimiz hedef kriterlerimiz doğrultusunda yani kesintisiz, kaliteli ve güvenli bir şekilde vermeye odaklanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yeni yatırımlar ile mevcutların bakımları, iyileştirilmesi ve modernizasyonları yönünde en iyiyi, en doğru şekilde yapma hedefiyle hareket ediyoruz.

Bugünkü çaba ve mücadelemiz ile birkaç on yıl boyunca rahat ve sürekli bir temini sunabiliyor olmanın huzurunu yaşamayı arzuluyoruz.

FİB SORU:

2- Otomatik ödeme aksaması durumunda ihbar olmadan kesilme işlemi yapılması (nisan-mayıs civarı) çok zor durumda bırakıyor. Bununla ilgili bir çalışma var mı? 

MEDAŞ YANIT:

Otomatik ödeme aksaması durumunda kesme işlemi uygulanması hakkında süreç şu şekilde işlemektedir:

Son ödeme günü ödeme olmaması durumunda sistem otomatik olarak kesme ihbarı çıkarılmaktadır. Bu kesme ihbarları PTT vasıtası ile ilgili abonelere gönderilmekte ve bu ihbarın sonunda da tanından süre bitiminde ödeme olmaması durumunda kesme işlemi uygulanmaktadır.

Kesme ihbarı çıkmadan kesim işlemi yapmak mümkün değildir.

 Öte yandan bu tip bir durumda, bize abone numarası, fatura numarası, işlem tarihi gibi bilgileri iletirseniz sistemden bakarak aksaklık var mı yok mu, varsa nerede var ve neden kaynaklanıyor bakabiliriz. Süreç yazılımlarla ilgili olduğundan, tespit etmek için de bir takım verilere ihtiyaç oluyor.

FİB SORU:

3- Müşteri şikayetlerinin yönleneceği yerleri açıkça bilgilendirmek konusunda sıkıntı var. İnsanlar tam bir muhatap neresi bilmedikleri için oraya buraya saldırıyorlar. Bu konuda bir çalışma var mı?

MEDAŞ YANIT:

Abonelerimiz her türlü talep ve şikayetlerini hizmet kapsamı il sınırları içinden 186 numaralı Çağrı Merkezi'mizi aramak sureti ile iletebilirler. Aksaray, Karaman, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Konya ile sınırları içinden başına herhangi bir ekleme yapmadan doğrudan 186 numarayı çevirebilirler.

İl dışından ise 444 8 186 numaralı hat aracılığı ile aynı çağrı merkezimize ulaşabilir, talep ve şikayetlerini iletebilirler.

 186 nolu Çağrı Merkezi'miz kanalı ile gelen bütün talep ve şikayetler ilgili birimler tarafından takip edilmekte, en kısa sürede gerekli çalışma ve işlemleri yapmaktadırlar.

Ayrıca müşterilerimiz talep ve şikayetlerini mesai saatleri içinde Türkiye'nin her yerinden 0850 251 30 87 ve 0850 251 30 88 nolu telefonlara da bildirebilirler...