Meram Elektrik Dağıtım A.Ş Abonesi Nevşehirli bir vatandaşımız ;- Elektrik faturam bankadan otomatik ödeme talimatı var fakat her nedense ödenmemiş ve 15 gün sonra Medaş' dan gelmişler ve ödenmemiş faturanız var diyerek elektriğimizi kestiler. Elime hiçbir ihtar yazısı gelmeden MEDAŞ hangi gerekçe ile elektriğimi kesiyor akıl sır erdiremiyorum. Hadi şehir dışında olsa idim evde buzlukta bulunan tüm yiyeceklerimiz bozulurdu. Üç kuruşluk Elektrik faturası kaldı ki Otomatik ödeme ile yönlendirdiğim için takibini de yapmadım. Daha önce Başıma hiç böyle bir şey gelmemişti. Öğreniyorum ki çevremdeki eşim dostumda bu tür şeyler yaşamışlar aklıma kötü kötü şeyler geliyor…İçimden diyorum ki Acaba MEDAŞ Nevşehir de ki abonelerine ihtar göndermedin sırf açma-kapama parası almak adına mı bu tür bir uygulama yapılıyor?

Elektriğinin kesilmesine isyan eden vatandaşlar biz burada kasıt arıyoruz dediler.

Bizde bu konuda FİB Haber İnternet Haber editörü olarak bizzat şahsımın da yaşadığı bu olayla alakalı MEDAŞ ın İhtar yazısı göndermesi gerektiğini bu şekilde unutulmuş gözden kaçmış yada otomatik ödemeden doğan bir sebeple ödenmemiş faturalarla alakalı vatandaşın mutlaka uyarılması gerektiğini düşünüyoruz.

İnternette şöyle bir gezinince aslında MEDAŞ la alakalı elektriği ihtar yazısı gelmeksizin kesilen vatandaşların yaşadığı mağduriyet ve isyanlarının hiçte öyle az olmadığına şahit olduk…

Yenilenen Genel Müdürüyle umutlandığımız ve MEDAŞ’ın yeni yapılanmaya girdiği şu dönemde bu tür vatandaş mağduriyetlerini gidermek adına konuya özen gösterilmesini bekliyoruz.Konuya ilişkin MEDAŞ tan cevap bekliyoruz….

İşte aynı tür yaşanılmış örnek olaylardan sizler için derlediklerimiz:

 

 Medaş son ödeme tarihi 15 gün geçtiği için elektriğin kesileceğini ihbar dahi etmeden , başka ödenmemiş fatura olmadığı halde, kesme işlemi yapıyor. Oysa abonelik yaparken depozito bedeli alıyorlar ve bu depozito fatura bedelini zaten karşılıyor. Ama açma kesme parası almak işlerine geliyor.

 

Medaş Elektriğim Kesilmediği Halde Açma Kesme Yapılmış Gibi Evrak Düzenlemişler!

İbrahim T. | 05 Nisan 2013 09:22 Elektrik faturam bankadan otomatik ödeme talimatı var fakat her nedense ödenmemiş ve 15 gün sonra Medaş' dan gelmişler ve ödenmemiş faturanız var elektriğinizi keseceğiz demişler hanım bana bildirdi o anda internet üzerinden ödemesini yaptım fakat ödeme yaparken elimize ulaşmamış 1 adet fatura daha vardı bunu da ödedim aradan 1 hafta bile geçmeden bir fatura daha geldi abartı bir rakam ve Medaş' a gidip sorduğumda ise kesme ve açma bedeli alınmış demektedirler fakat elektriğimin kesilmediğini iletince burada kesilmiş görünüyor demekteler ve elime ihbarname gelmedi.

 

İhbarname gelmeden nasıl kesersiniz deyince biz göndermişiz bizim sorunumuz değil demektedir ihbarname teslim etmedi.